Förlust för ett vilt kämpande LUGI mot IFK Kristianstad

LUGI var verkligen på hugget i början av  matchen mot IFK Kristianstad. Man lyckades sno åt sig flera returer på offensiv planhalva som man omsatte i mål och i det defensiva arbetet visade man upp en härlig attityd och stor offervilja för varandra.

Målmässigt var matchen jämn till en början men i slutet av halvleken drog LUGI ifrån och kunde med lite bättre skärpa haft en större ledning än vad man fick med sig in i paus, men IFK Kristianstad lyckades reducera i halvlekens sista sekund till 15-14.

Lugi för den andra halvleken målmässigt i 5-6 minuter innan Kristianstadmaskinen verkligen kommer igång. Kristianstads anfallsspel i framförallt andra halvlek håller hög klass och gör mål i vad som känns varje anfall

Initiativet i matchen svänger sakta men säkert över i de brandgulas favör och LUGI får istället jaga för att försöka komma ikapp.

IFK Kristianstad är dock för bra denna första adventeftermiddag och löser såväl LUGIS försök till snabba kontringar som 7-6 spel. Inte ens när Olafur Gudmundsson drabbas av sin tredje 2 minutare och därmed får syna det röda kortet så darrar deras anfallsmaskin.

Till slut vinner gästerna med 28-32 vilket får ses som fullt rättvist i en tät, hård och intensiv handbollsmatch.

LUGI-IFK Kristianstad 28-32 (15-14)