Förlust för damlaget!

Kampen om poäng för LUGI fortsatte idag i och mot Skara. Skara har gjort en bra säsong och ligger på den övre halvan av tabellen. Det såg länge bra ut för LUGI idag men tyvärr stupade man till slut och förlorade med 29-27.

Och första halvlek började lite oturligt för LUGI med stolpträffar. Det ledde till underläge med 4-1 redan efter 5 minuter. Men LUGI tog tag i det med i första hand via Lovisa Delac. Lovisa stod för 4 mål i den första halvleken. Syster Sofia ville inte vara sämre och kom också upp i fyra mål. LUGI hade då tagit timeout redan efter 7 minuter. Lovisa Liljenberg var inne en stund och hade bland annat en stegisättning som gjorde bort Skara-försvaret. Men domarna räknade det som stegfel vilket ledde till  protester från LUGI-bänken. Ofelia Hallberg hade också 3 avslut som var målgivande. Lovisa sade i halvtidsvilan att man var ganska nöjd men skull försöka stoppa kontringar och ta lite bättre höjd mot Skaras skyttar. 14-12 var ställningen och då noterade man med LUGI-ögon att Skara fick en tveksam straff vid ställningen 13-12.

LUGI började den andra halvleken starkt med tre raka mål. LUGI var sedan i ledning den största delen av halvleken. Det var till största delen samma målskyttar som i första halvlek. Den som tillkom Isabell Gulldén som gjorde 4 mål. Även Lovisa Liljenberg hade utdelning på sina avslut. Men i slutet kom lite av en handlingsförlamning när man försökte skydda sin ledning. Det i kombination av några tveksamma domslut så blev det tyvärr ytterligare en förlust. Till slut blev det 29-27 till Skara.

Matchens lirare för LUGI blev Sofia Delac som stod för 7 mål liksom syster Lovisa Delac. I Skara var det nr 3 Aldis Hemmisdottir som fick priset.

Målskyttar LUGI: Lovisa Delac 7, Sofia Delac 7, Isabella Gulldén 4, Ofelia Hallberg 4, Lovisa Liljenberg 2, Emma Ekenman-Ferris 2, Maria Beguels 1

Utvisningar: Skara 4 x 2 min och LUGI 3 x 2 min