Förlust borta mot IFK Ystad

LUGI åkte på sin andra raka förlust när man inte kunde stå emot ett fysiskt IFK Ystad på bortaplan. Efter en svag inledning kom de vinröda ikapp, men hemmalaget ryckte ifrån och vann till slut med 28–26.

LUGI hängde inte alls med under de första minuterna och fick en tuff start i Ystad Arena. Hemmalaget tog ledningen med 5–0 och de vinröda hade svårt att hantera IFK Ystads fysiska försvarsspel. Marc Uhd tog en tidig timeout och det dröjde tills den tionde matchminuten innan Isak Persson kunde spräcka gästernas nolla. Målet gav LUGI ny energi och efter 21 minuter var man bara ett mål bakom IFK Ystad, bland annat efter flera mål av Isak Persson och Fredrik Olsson.

Men när LUGI höll på att komma ikapp gjorde IFK Ystad ett nytt ryck. Emil Hansson imponerade i motståndarlaget och orsakade ständiga problem för LUGI:s försvarsspel. Några tekniska fel gjorde också att IFK Ystad fick göra ett par enkla mål och gå upp till en ny femmålsledning.

Tre snabba mål av Axel Andersson gjorde att LUGI kom tillbaka för andra gången och avslutade en svängig halvlek med ett måls underläge, 13–14.

– Det kändes som att vi brände för mycket och hade en del tekniska fel som gjorde att vi fick en riktigt tuff start. Vi jobbade oss tillbaka, men kan inte vara nöjda med första halvlek, sa Isak Persson till C More i paus.

I det första anfallet kvitterade LUGI till 14–14 när formstarke Isak Persson elegant placerade in bollen högt i mål. LUGI och IFK Ystad följdes åt under de inledande minuterna och båda målvakterna stod för flera räddningar.

Efter 40 minuter tog LUGI ledningen för första gången i matchen när Markus Sjöbrink förvaltade en retur och satte 18–17. Innan dess hade Viktor Hallén visat kyla när han hoppade in och satte två mål på straff. Men IFK Ystad gav sig inte och tog tillbaka ledningen – med tio minuter kvar att spela ledde man med tre mål.

Ett stressigt LUGI fick inte till anfallsspelet i slutminuterna och IFK Ystad kunde behålla sin ledning. Efter åtta raka förluster vann IFK Ystad mot LUGI med 28–26.

IFK Ystad – LUGI 28–26 (14–13)

Målskyttar, LUGI: Isak Persson 7, Axel Andersson 6, Fredrik Olsson 4, Casper Käll 3, Markus Sjöbrink 2, Viktor Hallén 2, Carl Möllerström, Hugo Forsberg

Utvisningar, LUGI: 1×2. IFK Ystad: 3×2.