Flera nya ansikten i LUGI:s herrtrupp

LUGI tar sats mot en ny säsong i Handbollsligan. Med hjälp av sportchef Kenneth Andersson presenteras här en sammanställning av herrarnas trupp säsongen 2021/22.

I höst spelar LUGI sin 29:e raka säsong i herrarnas högstaliga. Endast tre föreningar har en längre pågående svit i Handbollsligan.

Sportchef Kenneth Andersson kan blicka tillbaka på en stark säsong med flera utropstecken. LUGI tog sig hela vägen till semifinal. Dock blev de blivande svenska mästarna IK Sävehof för svåra. Vinrött representerades i ligans officiella all star team av Simon Sejr och Isak Persson. Den sistnämnda vann även skytteligan med sina 177 mål.

– Det är fantastiskt bra resultat. Det är höga betyg till både spelarna och Marc Uhd som har gjort ett bra arbete. Vi har haft jättefin utveckling på många spelare, inte bara på Simon och Isak. Det ska bli spännande att se om det kan fortsätta till kommande säsong, säger Kenneth Andersson.

Ledarstaben till kommande säsong består av huvudtränare Marc Uhd, assisterande tränare Nemanja Milosevic, fystränare Luke Burgess samt lagledare och allt-i-allo Carina Nilsson.

– Nemanjas roll som assisterande tränare är nu renodlad. Förr han han haft huvudansvaret för vårt ungdomslag Farmen. Men från och med i höst kommer han lägga mer fokus och tid på A-laget, berättar Andersson som fortsätter:

– Luke pluggar just nu till sjukgymnast och kommer vara vår fystränare och massör. Han har ett förflutet inom den australiensiska fotbollen och vi hoppas att han nu kan omvandla sin breda kunskap till handbollsplan. Förhoppningsvis får spelarnas fysträning ytterligare ett lyft med Luke.

På spelarsidan tappar LUGI, utöver de redan presenterade övergångarna, Niclas Paradis och Carl Möllerström som båda väljer att satsa på civil karriär.

Som ersättare till Simon Sejr på målvaktspositionen har dansken Anders Lynge Hansen hämtats in.

– Det är en ren ersättare. Det blir ingen lätt uppgift att täcka hålet efter Simon men vi har höga förväntningar på Anders. Samma sak gäller även på mittsex där Steven Plucnar Jacobsen ersätter Markus Sjöbrink rakt av.

På kantpositionerna har två allsvenska lirare presenterats. Högersexan Simon Axelsson från AIK och Oliver Olsson från Amo HK. De båda är tänkta att ta upp kampen med Axel Andersson och Isak Persson.

– Simon och Oliver har gjort det bra i allsvenskan. Det ska bli spännande att se vad de kan uträtta i LUGI. Dock kommer Axel och Isak inledningsvis vara de uttalade startspelarna, fortsätter sportchef Kenneth Andersson.

Den gångna säsongen fick vi se Isak Persson gå från doldis till skytteligasegrare. Kan vi förvänta oss ytterligare ett stjärnskott nästa säsong?

– Vi tror mycket på Axel Andersson på vänstersex. Han kommer som sagt få en större roll och börja ta sina första flygturer. Sen ska han såklart inte ha pressen på sig att gå och vinna skytteligan. Sen fick vi se jättemycket av Theo Übelacker denna säsong. Han har under året haft många olika sorters skador som har hindrat honom. Om han får vara skadefri kommande säsong skulle jag inte bli förvånad om han tar plats i all star team.

På vänsternio har Jonas Elverhøy lånats in från norska Elverum. Elverhøy bildar tillsammans med Fredrik Olsson, Rasmus Nilsson och Adrian Hesslekrans uppsättningen på vänsternio där Karl Wallinius lämnar ett stort hål.

– Det går nästan inte att ersätta en spelare som Karl Wallinius rakt av. Då hade man själv varit i Montpellier. Men vi tror på en fin utveckling för Jonas samtidigt som vi nyligen förlängde med Fredrik. Vi ser att de två tillsammans bidrar med bra niometersspel. Jag tror de kommer komplettera varandra väl.

På mittnio och högernio sker inga förändringar. Totalt består herrtruppen av 17 spelare som kan utökas med ytterligare namn. Utan att tala om konkreta målsättningar är Kenneth Anderssons målbild tydlig.

– Det är viktigt med utveckling på grupp- och individnivå. Vi vill bli bättre. Svårare än så är det inte.

Ansluter: Steven Plucnar Jacobsen (GOG), Anders Lynge Hansen (PAUC Handball), Simon Axelsson (AIK), Oliver Olsson (Amo HK), Jonas Elverhøy (Elverum).

Lämnar: Karl Wallinius (Montpellier), Markus Sjöbrink (Pfadi Winterthür), Nikola Stefanovic (klubb ej klar), Viktor Hallén (IFK Skövde), Linus Eriksson Lilja (OV Helsingborg), Simon Sejr (HBW Balingen-Weilstetten), Sebastian Glemhorn, Niclas Paradis (slutar) & Carl Möllerström (slutar).

LUGI:s trupp säsongen 2021/22

Målvakter: Anders Lynge Hansen & Victor Hedberg
Högersex: Isak Persson & Simon Axelsson
Mittsex: Steven Plucnar Jacobsen & Albin Carlsson
Vänstersex: Axel Andersson & Oliver Olsson
Högernio: Theo Übelacker & Assar Kammenhed
Mittnio: Casper Käll, Hugo Forsberg & Fabian Nygren
Vänsternio: Jonas Elverhøy, Fredrik Olsson, Rasmus Nilsson & Adrian Hesslekrans

Damlagets trupp: https://www.lugihandboll.se/damlagets-trupp-infor-kommande-sasong/

Foto: Bildbyrån

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.