Fjärde raka segern för LUGI i SHE!

Efter en något tam inledning på säsongen har nu LUGI:s damlag fått upp farten. Idag var det VästeråsIrsta som fick känna på LUGI i Västerås. Efter en nästan formidabel första halvlek där LUGI med Emma Navne i spetsen ledde med 7 mål så blev andra halvlek en transportsträcka men där ändå VästeråsIrsta hade minskat avståndet till tre mål så slutade matchen 28-25 till LUGI.

Emma Navne

Emma Navne tog verkligen tag i taktpinnen och såg till att LUGI fick ett övertag från start. Resolut och målmedvetet sköt ho 5 mål i första halvlek. Och bakåt hade VästeråsIrsta svårt att skjuta över LUGI:s mittblock där bl a Julia Erikssons långa armar var i vägen vid ett antal tillfällen. Och kom något skott igenom så var Hanna Popaja på sin vakt som vanligt. Skoj också att skåda nygamla straffskytten Hannah Flodman som fick tre chanser och satte dem allihop. Absolut också värt att nämna är Johanna Hellgren i VästeråsIrsta.

 

I andra halvlek så spelade VI ett aggressivare och offensivare försvarsspel som ibland skapade lite problem. Men under de första femton minuterna så höll LUGI ställningen och var t o m uppe i en 8-målsledning. Nu var det ofta Julia Eriksson som såg till att LUGI skördade mål. Försvaret fortsatte att spela lika bra som i första halvlek.

– Vi strular till det lite i en utvisning i andra halvlek där VästeråsIrsta gör tre mål men annars gör vi en mycket bra match säger Kenneth Andersson efter matchen.

Faktiskt gjorde VI fyra raka mål i samband med denna utvisning. Men LUGI tappade inte sitt spel utan satte ett par bollar som gjorde att VI aldrig kom i närheten.

– Första halvlek var nog den bästa denna säsong. Sedan var det även skoj att Hannah Flodman var med på banan. Hon satte sina straffar och spelade i tid enligt den plan som hon ska. Och sedan måste vi ge Emma Navne beröm i denna match där hon var planens gigant. Vi ska veta att VI ska vara ett jämställt lag med LUGI enligt expertiser avslutar Kenneth stolt.

Det finns många som ska ha plustecken idag men förutom Emma Navne så finns Hanna Popaja, Julia Eriksson, Olivia Löfqvist, ja listan kan bli lång. Julia Olsson saknades ikväll men nya målvakten Hafdís Renötudóttir är nu spelklar och var med på bänken.

I VästeråsIrsta var Johanna Hellgren bäst med sina 10 mål.

Målskyttar LUGI

Emma Navne 6, Julia Eriksson 6, Tyra Axnér 5, Olivia Löfqvist 3, Hannah Flodman 3, Maja Persson 2, Beatrice Nilsson 2, Ofelia Hallberg 1

Skribent Lars-Erik Nilsson

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.