Finfin bortaseger för Farmen!

Lördagseftermiddagen bjöd på en bortamatch i Lerum mot nästjombon IK Baltichov. Våra unga herrar åkte upp med siktet inställt på att ta med sig två nya poäng i jakten på att säkra Division 1-kontraktet inför nästa säsong. Det blev en stabil seger där Farmen under en period ledde med nio mål.

Första halvlek var till en början en ganska så jämn historia där lagen bytte mål med varandra. Efter tio minuter så drog dock Farmen iväg till en ledning med 7-4. Efter en hel del fina mål spridda på skott utifrån, från kanten och från linjen ledde man så matchen med 17-14 efter 20 minuter. Då tog Baltichov time-out. Farmens ledning utökades dock var vid halvtidsvila 18-12.

I andra halvlek utökade så Farmen sitt försprång och ledde matchen med 27-18 efter en kvart. Baltichov gjorde en sista kraftansträngning och hyfsade siffrorna till slutresultatet 31-26 när matchen var färdigspelad.

Farmen ligger efter denna omgång kvar på femte plats på 18 poäng vilket också Ankaret har.

På fredag, den 31/1, är det dags för den kanske absolut tuffaste matchen för säsongen borta mot Vinslöv. Förutom att de har Pelle Käll som tränare har de också Division 1 södras mest entusiastiska publik. Men grabbarna är där för att lära och utmana serieledarna.

Nästa hemmamatch spelas söndagen den 9/2 kl 16.30 i Idrottshallen mot IF Kristianstad. Väl mött då.

Baltichov – HK Farmen   26-31   (12-18)

Isak Persson 8, Rasmus Nilsson 6, Albin Carlsson 5, Hugo Forsberg 5, Axel Andersson 4, Jakob Söderberg 2, Olof Lundahl Olsson 1.