Farmen tog en klar seger mot IK Baltichov

Igår, söndag, var det återigen dags för en hemmamatch för Farmen. Denna gång bestod motståndet av IK Baltichov från de nordöstra delarna av Göteborg. Läget inför matchen var sådant att Farmen låg på tredje plats och IK Baltichov på tolfte och sista plats.

Även om denna match på pappret såg enkel ut tog Farmen det säkra före det osäkra och startade med hög energi och ett snabbt och effektivt spel vilket resulterade i en ledning med 7-2 efter sju minuter spelade. Då kände sig Baltichov sig tvungna att ta en time-out för att få koll på spelet. Det räckte dock inte utan Farmen fortsatte med sitt snabba spel och kontringar och mål från såväl kanter som 9-meter. När kvarten var spelad var siffrorna 10-3. I perioden efter detta fick Baltichov lite mer ordning på spelet samtidigt som det slarvades en smula i Farmen. I halvtid gick lagen till vila med ställningen 17-13 och det kändes att Farmen hade kopplat ett grepp om matchen.

I början av den andra halvleken fortsatte Farmen att spela sitt snabba och utmanande spel. Samtidigt som försvaret stod upp riktigt bra. Så bra att man hade ledningen med 26-17 tio minuter in i andra halvlek. Kanske kände man att matchen redan var vunnen vid detta laget för perioden efter detta präglades av en hel del slarv och Baltichov fick luft under vingarna. När det var tio minuter kvar vad ledningen reducerad till två mål med ställningen 28-26 och matchen stod och vägde ett tag. Farmen höll dock Balitchov på en smula avstånd och vann – tack vare ett par snygga kontringar – matchen med 32-30.

Bra lektion för de unga herrarna att en match vara 60 minuter men de skall samtidigt ha en eloge för sitt fina sätt att raskt komma in matchen igen efter perioder med en smula osäkert spel.

Farmen behåller efter matchen sin fina tredje plats i serien.

Kommande söndag den 1/12 kl 14.00 spelar Farmen hemma mot HK Ankaret i Lunds Idrottshall. Välkommen att kolla detta derby mellan trea och fyran i tabellen.

HK Farmen – IK Baltichov   32-30   (17-13)

Linus Eriksson-Lilja 6, Rasmus Nilsson 5, Hugo Forsberg 5, Adrian Hesslekrans 4, Alfred Berlin 4, Albin Carlsson 2, Wilhelm Niilekselä 2, Olof Lundahl Olsson 2, Nikola Stefanovic 1, Anton Celander 1.