Farmen har säkrat kontraktet – Dubbelreferat

De senaste två helgerna har Farmen spelat två matcher. Förra lördagen borta mot Drott där man förlorade med 36-28 och sedan i söndags mot S-hof där det blev delade poäng 28-28.

Matchen mot Drott hade en härlig inramning då hemmalaget hade stor sponsorträff och bjudit in mycket publik. Farmen började väldigt bra och ledde med 16-18 när första halvlek var slut. Efter halvtidsvilan så ville Drott annorlunda och satte press direkt. En del snabba tekniska fel gjorde att Farmen hamnade på efterkälken och både tappade ledningen och matchen. Hemmalaget – som i skrivande stund är på kvalplats – tog hem segern med 8 bollar.

Söndagens match var mot Sävehofs farmarlag. Välkänt motstånd således då många av dessa grabbar har tampats i många olika sammanhang under åren. Matchen började lite trevande men Farmen hade ledningen i början. Efter det skruvade S-hof upp tempot en smula och ledde med 4-8 efter de första 10 minuterna. Efter det fick Farmen ordning på försvarsspelet och stod upp bra och hade likaläge 10-10 efter 20 minuter. Även de sista tio minuterna var Farmens och man gick till halvtidsvila med 14-12.

De första tio minuterna var en jämn kamp där lagen bytte mål med varandra 18-18. Bra variation på avsluten från Farmen. Därefter fick S-hof greppet om matchen och ledde med 21-25 när det återstod 10 minuter. Då tog Farmen en mycket lyckad timeout och spelade ett väldigt utgrupperat försvarsspel vilket var lyckosamt. Man hämtade in underläget och när det var 40 sekunder kvar var ställningen 27-28. Efter täta timeouter från bägge lagen fick Farmen straffkast i sista anfallet. Denna expedierades med finess och slutställningen blev 28-28 och en poäng var till bägge lagen.

Då tabellen förändrats under lördagens spel var Farmen redan innan söndagens match 100% klara för nästa säsong men befäste sin femte plats i tabellen.

Nu återstår endast en match. På lördag den 14/3 spelar Farmen mot Lågan i Lågehallen kl 16.30. Välkommen att kolla även där.

Drott – HK Farmen   36-28   (16-18)

Rasmus Nilsson 8, Albin Carlsson 5, Axel Friberg 4, Wilhelm Nilekselä 4, Alfred Berlin 3, Markus Jaeneke 2, Axel Andersson1, Jacob Söderberg 1.

Farmen – S-hof   28-28  (14-12)

Rasmus Nilsson 10, Alfred Berlin 7, Axel Andersson 3, Anton Celander 3, Olof Lundahl Olsson 2, Albin Carlsson 1, Markus Jaeneke 1, Wilhelm Nilekselä 1