Farmen pressade ett tungt Vinslöv

I söndags spelade Farmen en av säsongens tuffaste matcher hittills. Motståndet bestod av tunga och rutinerade Vinlövs HK som med Pelle Käll vid rodret jagar ett avancemang till allsvenskan. Farmen utmanade gästerna länge, men efter 51 minuter tog Vinslöv kommandot och vann matchen med 26-32.

Inför matchen låg Farmen på tredje plats i tabellen och Vinslövs HK på andra plats. För Vinslöv var detta en viktig match att vinna. Och det märktes redan från start. Vinslöv hade ett aggressivt och tungt försvar och en rutin i anfallsspelet som anstår ett topplag i division 1. Detta var dock inget som bekymrade talangerna i Farmen utan man tog snabbt ett par bollars ledning i de inledande minuterna. Vinslöv arbetade sig sedan fram till ett likaläge 5-5 när det var åtta minuter spelade. Farmens spel kännetecknades mycket av snabbhet och ett starkt försvar medan Vinslöv var kluriga framåt och stabila bakåt. Efter en kvart spelad var ställningen 7-8. Efter det följdes lagen åt och Farmen bjöd publiken på både fina kantavslut och rejäla genombrott. Lagen gick till halvtidsvila med ställningen 15-16.

I andra halvlek ökade tempot en aning. Vinslöv åkte på en utvisning och det gjorde även Farmen. Icke desto mindre hade Farmen en ledning med 24-22 när kvarten var spelad. Efter detta fick Farmen inte riktigt ordning på sitt spel framåt utan det blev en hel del tekniska missar i den sista kvarten vilket straffade sig hårt och snabbt. Vinslövs HK avslutade matchen med ett straffmål och gjorde slutställningen till 26-32.

Sammantaget kändes det som att Farmen Herr gjorde en helt OK insats givet motståndet och pressade Vinslövs HK långa stunder. Kristianstadsbladet skriver i sin artikel att ”32-26 kan tyckas vara säkra och stabila segersiffror. Men faktum är att matchen var otroligt jämn och oviss i 51 minuter”.

Efter helgens omgång ligger Farmen Herr kvar på tredje plats medan Vinslövs HK tog sig upp till förstaplatsen.

Nu följer två hemmamatcher till för Farmen Herr:
Söndagen den 24/11 kl 17.00 mot IK Baltichov
Söndagen den 1/12 kl 14.00 mot HK Ankaret

Bägge spelas i Lunds Idrottshall. Välkomna att kolla på dessa talangfulla grabbar.

MATCHFAKTA

Farmen Herr – Vinslövs HK   26-32  (15-16)

Målskyttar:
Hugo Forsberg 5, Theo Übelacker 5, Axel Friberg 4, Albin Carlsson 4, Axel Andersson 4, Rasmus Nilsson 2, Olof Lundahl Olsson 1, Adrian Hesslekrans 1.

 

 

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.