Ett USM med glädje och kämparglöd för klubbens yngre flickor

Helgen den 19 – 20 mars arrangerade LUGI USM steg 4:25 D för flickor 14 år i Tunahallen.

I gruppen spelade HK Varberg, KFUM Kalmar HK, Särökometernas HK samt LUGI HFs lag tre bestående av klubbens flickor 13 år. Utanför Tunahallen värmde den första vårsolen marken, men även inne i hallen var värmen hög av gemenskap och god stämning, båda på och vid sidan av plan. 

Det är tufft att möta lag som är ett år äldre, men för våra tjejer födda 2008 har det varit väldigt lärorikt och utvecklande att få möta större, snabbare och starkare spelare. Tjejerna har under hela USM äventyret visat att med ett bra försvar där man jobbar tillsammans kommer man långt med.

Helgen inleddes med match mot Särökometerna, där tjejerna var lite tagna av att få spela på hemmaplan samt lite chockade av det snabba och fina spelet motståndarna visade upp. Men redan match nummer två mot Varberg hade tjejerna hittat tillbaka till sitt fina försvarsspel, och ledde den oerhört spännande matchen med ett par bollar fram till slutminuterna. Men Varberg kämpade sig ikapp och en till Varberg tilldömd straff, helt rättvist dömt, några sekunder från slutsignalen ledde tyvärr till förlust med uddamålet. Fulla av revanschlust satte tjejerna full fart från start i den avslutande matchen mot Kalmar. Där släpptes motståndarna aldrig in, och segerglädjen var enorm efter matchens slut.

Att för första gången få uppleva inspring, spelarpresentation och pris till bästa spelare är stort och ganska nervöst. Laget har nu efter fyra USM steg samlat på sig erfarenhet som kommer vara värdefull under många framtida USM spel. 

Det var inte bara spelare och ledare som uppskattade ett USM steg på hemmaplan. Även lagets handbollsföräldrar njöt av att tillsammans få jobba för att skapa ett trevligt arrangemang för sina döttrar och gästande lag. Engagemanget var stort hos alla, kiosken välfylld med goda smörgåsar och hembakat, och hallen fylldes med flaggor, kaffedoft, bra musik, speakerröst, publik, trumslag och hejarop. Extra glädjande var att andra lag i klubben kom till hallen och stöttade tjejerna med trummande och hejaramsor. Vinröd kärlek när den är som allra bäst! När sista matchen var spelad ville ändå ingen riktigt gå hem. USM var över för denna gång. Och längtan till nästa äventyr kom smygande direkt.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.