Ett försenat 1000-målsjubileum

Sabina Jacobsen är en spelare som verkligen har sina rötter i LUGI. Vid avslut av sin spelakarriär har hon valt att komma tillbaka till LUGI vilket alla LUGI-supporter uppskattar. Imorgon (onsdag) gör hon sin sista hemmamatch i LUGI.

Sabina spelade sin första A-lagsmatch i seriesammanhang den 2 okt 2005 mot Norrköping Kvik i Div 1 södra. Det blev 1 mål i den matchen som därefter har byggts på till över 1000 mål för LUGI i tävlingsmatcher. Första säsongen blev det exakt 100 mål.

När Sabina lämnade LUGI för proffsspel hade det blivit 1024 mål men tyvärr hängde inte statistiken med då så hon blev inte uppmärksammad för det. Nu är det kompletterat med några mål även om hon i dagsläget är en försvarsspelare. Enligt de anteckningar vi har så har Sabina sitt ”rekord” i antal mål mot Rimbo i febr 2010 med 12 mål i en match. LUGI vann denna match med 45-20.

När säsongen 2011-12 var slut så började Sabinas proffskarriär i Randers i Danmark. Hon hann avverka ytterligare 5 utländska klubbar innan det blev LUGI igen. Sabina har även en lång landslagskarriär där hon var kapten i några år. Totalt blev det 136 landskamper. Vid EM 2014, då Sverige tog brons, blev hon utsedd till turneringens bästa försvarsspelare. Listan kan göras lång!

På matchdagen gratulerar vi STORT och försenat till Sabinas 1000 mål i LUGI. GRATTIS!

/Lars-Erik Nilsson

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.