En världsstjärna har skrivit på för LUGIs damer!

Playmakern Isabelle Gulldén har bestämt sig för att flytta hem till Sverige och valet av nästa klubb föll på LUGI!

Bella slog igenom redan 2008 i Sävehof och blev utsedd till årets komet i damelitserien. 2011 lämnade hon för att bli proffs i Danska Viborg och hon har sedan även representerat storlag som CSM Bukarest, Brest Bretagne och nu senast Vipers Kristiansand.

Bella var bofast i det Svenska landslaget mellan 2007-2020. Det blev både silvermedalj och bronsmedalj i EM med det svenska landslaget samt skytteligavinster och MVP utmärkelser innan Bella 2020 valde att avsluta den blågula karriären för att kunna fortsätta sin satsning på toppnivå i klubblaget och få mer tid till familjen.

Bella har bland annat vunnit både Champions League och Cupvinnarcupen i Europa, blivit Svensk, Dansk, Fransk och Rumänsk mästare samt vunnit skytteligan i Champions League och i EM. Det är alltså Svensk damhandbolls största profil genom alla tider som nu vänder hem efter många framgångsrika år utomlands.

– Det känns otroligt stort att Bella landade i LUGI till slut. Vi har haft en dialog ett tag och för att lösa allt runtomkring har vår fd klubbchef Patrik Bengtsson varit till stor hjälp, trots att han slutat i LUGI. Vi har i princip kunnat lösa hela detta med externa finansiärer av både privatpersoner och företag som bla Fredrik Stenmo, Paulssons, Anagram, ICA Malmborgs mfl. och det pågår dialog med fler intressenter. Det hade aldrig lyckats utan Patriks inblandning, så det blir en trevlig avskedspresent han lämnar. Bella kommer även jobba inom föreningen, så vi kommer att få stor nytta av henne både på och utanför planen. Bella spelar på en position som vi vet att vi kommer behöva förstärka på och hennes otroliga handbollskunskaper kommer gynna alla i laget och det är verkligen på tiden vi får in lite mer erfarenhet i det unga laget. Sen att det skulle bli av denna kalibern är ju ännu mer positivt, säger Kenneth Andersson, Sportchef och huvudtränare för damlaget.

– Det är väldigt glädjande och spännande att Bella väljer att påbörja sin civila karriär här hos oss i LUGI. Hon kommer att bli en mycket viktig pusselbit i det förändringsarbete som föreningen har påbörjat, säger Hans Torsmar, Försäljnings- & Marknadschef i LUGI HF.

– Det är viktigt att få fram att vi inte utökar antalet anställda, utan vi ser över vad vi behöver och var vi behöver det. Hennes roll som utvecklingsansvarig kommer att vara högst betydande för våra ungdomar. Men även den insats hon kommer att göra på sälj och marknadssidan. Hon ska känna sig varmt välkommen till föreningen och det ska bli spännande att följa hennes personliga utveckling i sin nya roll, avslutar Hans.

– LUGI har ett väldigt ungt lag så jag hoppas kunna bidra med min erfarenhet och inom dessa tre åren och kanske vinna ett SM-guld till. En anledning till att jag valde LUGI var även möjligheten jag fått att få börja arbeta med utveckling i klubben. Utveckling är något som jag verkligen brinner för och LUGI har en fin ungdomsverksamhet med stor potential så att jag hoppas att med mina erfarenheter kunna hjälpa att leda detta framåt, säger Bella.

Se en intervju med Bella HÄR: https://youtu.be/L3G92b-QDiU

 

För mer information, vänligen kontakta:

Sportchef Kenneth Andersson
kenneth@lugihandboll.se
Mobil 0708-124959

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.