En svag start men ett starkt upplopp

De orden kan sammanfatta LUGI Herr-s säsong 2021-22

LUGI-s säsong avslutades när man förlorade en femte och avgörande kvartsfinalen mot IK Sävehof. Detta var dock en prestation som ingen förväntade sig när säsongen inleddes. Om man undantar cupmatcherna så dröjde det ända till omgång 7 den 17 okt som första segern bärgades. Efter ytterligare en förlust så var den första överraskande segern mot ”grannen” HK Malmö den 28 okt som vi började känna igen LUGI. Den mest överraskande segern var nog enligt många mot Kristianstad i slutet av nov. Stämningen i Arenan den dagen glömmer man inte i första taget.

När sedan Marc Uhd bad spelarna att ”hålla igen” i slutet av bortamatchen för att inte Kristianstad skulle förlora kunde man vara stolt LUGI-supporter.

En summering av säsongen är att man tvingade seriesegrarna till 5 matcher i kvartsfinalen. Det var samma motståndare som finalen i Svenska Cupen där LUGI förlorade hemma men spelade oavgjort i bortamatchen. Absolut godkänt även om man alltid hoppas på ett mirakel.

Under säsongen för LUGI Herr har 26 olika spelare deltagit. Den spelare som spelat flest matcher är Fredrik Olsson. Av säsongens 40 tävlingsmatcher har Fredrik spelat 39. Hugo Forsberg, Steven Plucnar Jacobsen och Adrian Hesslekrans har spelat 38 matcher tätt följd av Albin Carlsson och Axel Andersson som varit med i 36 matcher. Det är 18 spelare som spelat 10 matcher eller mer. Antal matcher LUGI Herr 21-22

En förklaring: tävlingsmatcher är seriespel, slutspel och cupmatcher tillsammans (inte riktigt samma räknesätt som Handbollsförbundet). En spelare ska varit inne på planen för att räknas som spelad.

Skyttekung denna säsong blev Fredrik Olsson med sammanlagt 219 (!) mål, 142 i serien, 31 i slutspelet samt 46 i Svenska Cupen. Fredrik blev också etta i hela Handbollsligans MEP-poäng (Most Effectiv Player). 91,07 hamnade Fredrik på. Han var utsedd till Månadens spelare i februari och uttagen i februari månads MEP-lag samt även med i säsongens All Star Team.

Som god tvåa i den interna skytteligan kom förra årets skyttekung i Handbollsligan Isak Persson med totalt 146 tävlingsmål. Hugo Forsberg kom trea med 118 mål tätt följd av Casper Käll 112 mål. Målskyttar 21-22

Victor Hedberg var den av LUGI:s målvakter som spelade flest matcher 33 st. Victor har i serien haft en räddningsprocent på 33 (vart tredje skott) medan han hamnar på en tredjeplats bland målvakterna i Handbollsligan med 30,41 MEP-poäng. I mars blev Victor utsedd till Månadens spelare i Handbollsligan och därmed också uttagen i Månadens lag. Kasper Hall har spelat 20 matcher medan Anders Lynge Hansen på grund av skador endast spelat 15 matcher.

  • Flest mål på en match: 11 mål för Isak Persson mot Hammarby och Fredrik Olsson mot AMO HK
  • Mest publik: 1643 såg matchen mellan LUGI och IFK Kristianstad den 24 nov-21.
  • Störst seger: 32-21 mot IFK Ystad 1 dec-21
  • Målrikaste match: 40-32 mot Kärra i Svenska Cupen
  • Antal gjorda mål: 701 i serien, 125 i slutspel och 284 i cupmatcherna, totalt 1110 mål

LUGI Herr 2021-22

Ni kan läsa mer fakta i LUGI:s historia på hemsidan som uppdateras efter hand.

/Lars-Erik Nilsson

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.