En poäng mot Skövde

Efter segern mot IFK Skövde i torsdags jagade LUGI nya poäng på bortaplan. Och så blev det när Theo Übelacker satte 30–30 i slutsekunderna och förlängde LUGI:s förlustfria svit till fyra matcher.

LUGI åkte till Skövde med målet att byggde vidare på det framgångsrika försvarsspelet som bäddade för seger i det första mötet. Man inledde också piggt när Theo Übelacker rann igenom två anfall i rad och gav de vinröda ledningen med 2–0. Victor Hedberg inledde också starkt i målet, men efter åtta minuter var Skövde ikapp och tog ledningen med 3–2.

Men det svängde fort. LUGI gjorde fyra raka mål och gick upp i en ny ledning med 6–3 när Fredrik Olsson slet sig förbi försvaret och fixade en utvisning på köpet. LUGI höll avståndet ner till Skövde under hela första halvlek och gick till pausvila med 15–13 efter Axel Anderssons kantmål i slutsekunderna.

Andra halvlek blev en dramatisk upplösning. Efter 35 minuter gick LUGI upp i en tryggare ledning med 19–15, men Skövde visade att man inte skulle ge sig. Fem Skövde-mål senare var ställningen 22–21 och i den 46:e minuten kvitterade Fredrik Mossestad till 23–23. Samtidigt utspelade sig heta känslor på planen – Dan Beck Hansen blev utvisad efter tredje tvåminutare och med sju minuter kvar blev även LUGI-tränaren Marc Uhd utvisad.

Matchens slutminuter blev enormt spännande och poängen såg ut att glida LUGI ur händerna när Skövde tog ledningen med 30–29 i matchens sista minut. Men Theo Übelacker fick det sista ordet när han skickade iväg en raket i slutsekunderna som räddade en vinröd poäng.

– Det var en väldigt tuff och tajt match. Samtidigt var det en rolig match att spela. I andra halvlek hade vi det lite tuffare. Skövde fick lite mer fart i sitt spel och vi fick inte riktigt stopp på det, sa Fredrik Olsson till C More efter slutsignalen och berömde matchens sista målskytt:

– Theo skjuter fantastiskt bra och när han får ett bra läge blir det oftast mål.

IFK Skövde – LUGI, 30–30 (13–15)

Målskyttar, LUGI: Theo Übelacker 6, Isak Persson 5, Fredrik Olsson 5, Axel Andersson 5, Steven Plucnar Jacobsen 4, Casper Käll 3, Assar Kammenhed 2, Rasmus Nilsson

Utvisningar, LUGI: 2×2. IFK: 3×2