En poäng mot Kristianstad

LUGI säkrade en poäng borta mot IFK Kristianstad. De vinröda hade kontroll över hemmalaget genom hela matchen och var nära full pott, men matchen slutade 27–27.

LUGI:s obesegrade svit fortsätter i Handbollsligan. Under annandagen fixade laget en poäng borta mot IFK Kristianstad och står nu på nio raka matcher utan förlust.

De vinröda stod för en stark första halvlek och fortsatte att visa upp det det stabila försvarsspel som man haft under de senaste veckorna. När lagen gick till halvtidsvila ledde man också med 13–12.

– Vi har en ledning och det får vi vara relativt nöjda med. Samtidigt kunde vi ha gjort mer och har några onödiga missar, sa Theo Übelacker till C More i paus.

Andra halvlek blev lika jämn som den första, och LUGI lyckades bra med att inte låta Kristianstad gå upp i ledning. Hemmalaget kvitterade vid ett par tillfällen, men LUGI visade kyla och fortsatte få utdelning framåt. Med drygt en minut kvar av matchen satte Fredrik Olsson 27–26 till LUGI och därefter väntade en spännande avslutning.

Med 30 sekunder kvar såg de vinröda ut att gå mot seger när Markus Olsson prickade stolpen men samma spelare fångade upp sin egen retur och kvitterade till 27–27. Marc Uhd tog timeout och betonade att rädda minst en poäng. Därför blev det ingen rejäl slutforcering av LUGI som bärgade en stark poäng i Kristianstad.

– Vi har haft lite otur mot Önnered och Aranäs i början av säsongen i de avgörande säsongerna, så en poäng var det viktigaste för oss. Vi spelar fint och disciplinerat. Jag är stolt över killarna, vi har gjort det bra i december, sa Marc Uhd till C More efter slutsignal.

IFK Kristianstad – LUGI, 27–27 (12–13)

Målskyttar, LUGI: Fredrik Olsson 7, Oliver Olsson 6, Casper Käll 5, Isak Persson 5, Theo Übelacker 2, Hugo Forsberg, Steven Plucnar Jacobsen.

Utvisningar, LUGI: 4×2. IFK: 2×2.