”En poäng bättre än noll poäng”

Detta var en sammanfattning av matchen som Tomas Axnér gjorde även om det fanns en besvikelse i omklädningsrummet efter matchen. Matchen slutade oavgjort 30-30.

 

LUGI tog ledningen med 1-0. Sedan var man aldrig i ledning någon gång under matchen. IFK Ystad ledde med ett , ibland två mål men LUGI kom ikapp vid ett flertal tillfällen. Men LUGI fick ”jaga” nästan hela matchen. Försvaret var en bristande faktor.

– Ystad fick säkert göra upp mot 10 mål när domaren hade handen uppe för passivt spel sade Axnér efter matchen. Vi måste täppa till ända till domaren blåser av i sådana fall.

Framåt funkade det bra. Kalle Wallinius var aktiv och hade riktat sin kanon bra. Lucas Pellas satte nästan alla sina lägen där de flesta var kontringar. Carl Möllerström kompletterade kontringarna och Casper Käll slingrade sig mellan vid några tillfällen eller avslutade från 9 meter.

Efter ca 25 minuter hettade det till på banan. Började med en dubbelutvisning på Lucas Pellas som blev irriterad när en motspelare hakade hans fot vid ett avslut. En stund efter var det Paradis tur att vila i två minuter och kort därefter fick två ystadpågar samma straff.

Andra halvlek var ganska lik den första. Ystad i ledning , oavgjort och sedan Ystad upp i ledning igen. Men LUGI-laget gav inte upp. Och i slutet kom det en del räddningar från Simon Sejr Jensen som då var målvakt. Vid ställningen 29-30 återstod det 37 sek när Ystad tog timeout. Simon räddade och i ett snabbt anfall fick Karl Wallinius ett läge där han lurade bort Ystad-målvakten i fel hörn och kvitteringen var ett faktum när  det återstod 6 sek. Ett dramatiskt slut.

Lucas Pellas stod för 9 mål

Tror att Ystad kände sig mer som förlorare än LUGI. Men som sagt LUGI-killarna var också lite besvikna.

– Men det är starkt att hålla fokuset uppe och vara lugn i sitt spel när man är så pressade. Det ska vi ta med oss till kommande matcher avslutade Tomas Axnér.

I Ystad fick Emil Hansson pris som bästa spelare medan Karl Wallinius tog emot korgen i LUGI.

Nästa match kommer också motståndet från Ystad. Men då heter det laget Ystads IF. På tisdag spelas denna match i Ystad.

Målskyttar LUGI:

Lucas Pellas 9, Karl Wallinius 7, Casper Käll 5, Carl Möllerström 4, Isak Persson 2, Hampus Henningsson 1, Theo Übelacker 1, Fredrik Olsson 1.

LUGI hade 4 utvisningar.

Domare: Martin och Johan Gomér

Publik: 1438

/Lars-Erik Nilsson

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.