Emme Adebo blir ny klubbchef i LUGI HF!

Vi är väldigt glada att kunna meddela att i mitten av september återvänder Emme Adébo till LUGI som Klubbchef för att leda den dagliga verksamheten i föreningen. 

Emme som tidigare arbetat i olika roller i föreningen i 19 år har de senaste sju åren jobbat på handbollsförbundet (distrikt Skåne, numera Syd) med bl a föreningsutveckling. Han blir en viktig bricka i det nya LUGI som håller på att byggas upp. 

– Det är en stor ära att återigen få lov att jobba i min moderförening. Jag kommer in med mycket erfarenhet men också nya intryck och är ödmjuk kring att vi lever i en ständigt förändringsbenägen värld, säger Emme. Efter sju år på förbundsnivå är jag väldigt nöjd med vad vi presterat där och tacksam för åren i Svensk handboll, nu är jag redo att bidra på föreningsnivå igen. Jag älskar handboll och brinner för utveckling.

– När jag ser kraften och viljan till förändring som finns idag hos många vinröda människor, vill jag vara en del av det. Vi har en enorm utmaning framför oss organisatoriskt, ekonomiskt och sportsligt men vi ser alla också vilken otrolig potential som finns i klubben och i närområdet. En potential som vi är långt ifrån att uppnå idag. Vi behöver engagera många människor, knyta näven, kavla upp ärmarna och förtydliga vad vi står för som förening och vart vi är på väg. Vi behöver bygga upp relationer och förtroendekapital och det hoppas jag kunna bidra med, avslutar Emme.

– Föreningen arbetar med en rad tuffa utmaningar och vi jobbar med att bygga upp en ny organisation baserat på en sund ekonomi och föreningens värderingar. I den organisationen krävs det många människor med stort föreningshjärta och där passar Emme perfekt in i bilden. Föreningen har tvingats till ett otroligt tufft stålbad som främst drabbat kontoret och elitlagen. Kortsiktigt blir det kännbara försämringar men långsiktigt kommer det att bli bättre. Emme lever och andas svensk handboll, han har ett enormt nätverk i alla ledder och bredder. Han representerar allt det vi i styrelsen vill fokusera på, att bygga en framtida stark förening, där LUGI Handboll fortsätter vara föreningen som förenar bredd och elit. Hans driv, erfarenhet, ledarskap och ödmjukhet är alla egenskaper som vi letat efter. De som känner Emme vet att han alltid har brunnit för handbollens sunda värderingar i allmänhet och LUGI:s i synnerhet. Men i våra samtal så har nya sidor kommit fram som med de senaste årens erfarenheter format tankarna kring hur vi utan att göra avsteg från det också ska vara en ledande förening i Sverige handbollsmässigt, säger Ordförande Mats Nilsson.

– Vi är på en otrolig resa och har på kort tid börjat bygga upp vårt Partnernätverk igen och med många ideella krafter så börjar vi bli mer kommersiellt intressanta. Med hjälp av många supportrar i Klubb 100 så ser vi ljuset i tunneln på den ekonomiska krisen som hotade hela föreningens existens i våras och faktiskt räddades av donatorer. Vi jobbar nu hårt med att engagera fler ideella krafter och bygga upp organisationen. Alla positiva krafter kommer att behövas, och vi ser Emme som en central pusselbit i detta.

– LUGI Handboll vill vara en angelägenhet för alla Lundabor samt en drivande del i den otroliga handbollsmiljön som finns i Sydvästra Skåne. Vi vill vara den ledande talangutvecklingsmiljön i landet som fortsätter producera spelare i de bägge handbollsligorna, landslagsspelare och utlandsproffs i en ständig ström. Samtidigt vill vi vara föreningen som fostrar goda hälsosamma, samhällsmedborgare och bidrar till ett starkare och mer hållbart civilsamhälle och vi ser ingen konflikt mellan dessa olika mål. Jobbar vi hårt och långsiktigt är potentialen enorm, avslutar Mats Nilsson. 

Emme tillträder i mitten av september och föreningen återkommer inom kort med hur organisationen i sin helhet kommer att se ut.  

//Styrelsen LUGI Handboll

Vid eventuella frågor kontakta 

Mats Nilsson, Ordförande 0708558488

Emme Adebo, tillträdande klubbchef 0705874978

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.