Emma vill bli både dansk och svensk mästare

Emma Ejrup Navne (21 år) är en av de spelare som ska stärka upp LUGI denna säsong. Emma kommer närmast från  TMS Ringsted i Danmark där hon spelat i två säsonger. Innan Ringsted var det tre säsonger i Nyköping Falster där hon var med och blev dansk mästare.

l Ursprungligen kommer Emma från Lolland. Hennes spelposition är M9.

Och då kan man undra hur Emma hamnade i LUGI?

–        Jag har spelat med Emelie Westberg som har ett förflutet i LUGI. Och jag ville utvecklas som handbollsspelare. Så man kan säga att kontakten med LUGI gick via Emelie som kände Dragan från sin tid i LUGI.

En fråga som är ganska naturlig är jämförelse mellan den svenska och danska ligan.

–        De bästa lagen i Danmark är bättre än motsvarande i Sverige. Men om man bortser från de danska topplagen så är det ungefär på samma nivå.

Men om den danska ligan är bättre och du vill utvecklas, varför flytta till Sverige och LUGI?

–        Dragan och LUGI har utvecklat många duktiga spelare ute i världen som spelar på hög internationell nivå. Och det är klart att det lockar även mig från Danmark att komma hit och bli en av dem. Och eftersom jag blivit dansk mästare en gång vill jag även bli svensk mästare.

–        Och jag kan bara säga att jag känner att jag valt rätt till 100 %. Både handbollsmässigt och socialt fungerar det som jag tänkt mig. Vi är ganska många spelare som bor i närheten av varandra och det betyder mycket för oss som flyttat hit att ha en bra social sammanhållning menar Emma.

–        Jag syns även att Lund är en hyggelig by säger Emma på sin danska.

Emma har haft en operation för en broskskada i knät som hon nu är fri från och hon har varit med i alla tre dammatcherna och både assisterat och gjort 10 egna mål. Och Emma sticker inte under stol med vad hennes handbollsmål är:

–        Jag ska bli världens bästa playmaker

Det är härligt med målmedvetna spelare och vi alla önskar och hoppas att Emmas mål blir verklighet. Om det sedan blir under tiden i LUGI så vore det toppen! Välkommen till LUGI och Sverige!

/Lars-Erik Nilsson

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.