Emma Navne inför Skuru

Emma Navne har varit en av ligans bästa spelare den här säsongen och gör sina sista matcher i LUGI-tröjan innan hon tar nästa steg i karriären. Vi tog ett snack med LUGI:s storstjärna som berättar hur det är att bli punktmarkerad och hur laget ska utmana Skuru.

LUGI tog ett stort kliv mot slutspel i torsdags när man besegrade Kristianstad på bortaplan med 28–27. Därmed tog man klivet upp på tredje plats inför slutomgångarna.

– Första halvlek var inte helt godkänt. Vi var lite dåliga i försvarsspelet och kom inte riktigt fram till det vi sagt. Det blev en några missförstånd mellan mig och Olivia Löfqvist som treor också. Sedan blev jag punktmarkerad från start och det var ganska tråkigt för mig. Men vi kom ut i andra halvlek med en helt annan inställning och hade ganska bra koll på matchen, säger Emma Navne.

Med tanke på Emma Navnes insatser var det inte så konstigt att hon blev punktmarkerad. Danskan har gjort en fenomenal säsong och ligger bakom nästan allt i LUGI:s anfallsspel samtidigt som hon är en viktig kugge bakåt. På 19 matcher har Emma Navne gjort 124 mål och 90 assist.

– Jag vet inte riktigt vad som ligger bakom det. Jag älskar bara att spela handboll. Att det gått bra för mig känns roligt.

Vad tyckte du om att bli punktmarkerad senast?
– Jag hoppas det var sista gången, säger Emma Navne med ett skratt. Men det är mycket i anfallsspelet som går genom mig. Jag gör mål och sätter lagkamrer i lägena. Det handlar om att fler ska ta större ansvar och jag hoppas att det kommer mer i de kommande matcherna.

Vad kan man göra åt det?
– Vi har varit förberedda på att det kan hända, så Kenneth Andersson har lagt en taktik kring det. Jag kan egentligen bara stå och inte röra mig så mycket, och det är tråkigt.

Efter tre framgångsrika år i LUGI kommer Emma Navne att flytta till Köpenhamn Håndbold nästa säsong.

– Det ser jag verkligen fram emot. Jag har haft tre fantastiska år i LUGI, men jag kände att jag är redo att ta nästa steg.

Blir det skönt att flytta hem till Danmark också?
– Ja, det blir det. Jag är en trygghetsmänniska och att jag kommer närmare familj och vänner är ett plus.

Med fyra matcher kvar av grundserien ligger de vinröda på tredje plats, och härnäst väntar en tuff uppgift mot Skuru hemma i Sparbanken Skåne Arena.

– Vi vill såklart ta så många poäng som möjligt, men vi har svårt program. Vi har bara ett poäng mer än flera lag som ligger under oss så mycket kan hända. Skuru är en tuff match där vi har allt att vinna. De är inget lag som vi förväntas besegra så vi kan ha fokus på oss själva. Men jag är helt säker på att vi kan utmana dem.

Hur ska ni göra för att lyckas med det?
– Vi ska försöka hitta lösningar i deras offensiva försvar och få stopp på Alexandra Bjärrenholt. Vi har en träning på oss (lördag) där vi ska gå igenom på video. Men vi har mycket fokus på vår egen insats.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.