Emma Navne inför Skövde hemma

Med tiomålsförlusten mot VästeråsIrsta glömd och förlåten fokuserar LUGI på att studsa tillbaka i lördagens hemmamatch mot Skövde HF. Emma Navne betonar vikten av att verkligen spela tillsammans.
– Så länge vi spelar som ett lag tror jag det kommer gå bra, säger Navne.

LUGI:s prestation förra veckan borta mot VästeråsIrsta var under all kritik. Det menar danskan Emma Navne.

– Jag har försökt glömma den matchen. Det kändes inte alls som att vi var där, säger mittnian som fortsätter:

– Jag vet inte vad som var grunden till det. Det är svårt att förklara. Men från start till slut var det en kollektiv kollaps. Det var inte bara en, två eller tre som var dåliga. Alla var dåliga.

Hur frustrerande var det att se?

– Mycket frustrerande. Speciellt med tanke på att det var två viktiga poäng.

Tycker du er svaga prestation har präglat träningsveckan?

– Nej, vi har gått vidare som snabbt som möjligt. Vi vet att man inte kan slappna av eller underskatta något lag i SHE. Man ska vara där 110% varje gång. Jag tror att denna chock kan vara bra för oss i längden.

Navne utsågs till Månadens spelare i SHE i oktober och har varit en av LUGI:s främsta spelare de senaste åren. På de fem första omgångarna i SHE har hon gjort 26 mål och 16 assist.

Inför lördagens hemmamatch mot Skövde HF varnar Navne för sin landsmaninna Nikoline Lundgreen. Att hon är SHF:s främsta anfallsvapen råder det ingen tvekan om.

– Ja, 100%. Vi måste stoppa henne helt enkelt, säger Navne om Lundgreen som gjort 30 mål i SHE den här hösten och ligger fyra i den totala skytteligan.

Skövde ligger i nuläget tre poäng före LUGI i tabellen.

– De har gjort det jättebra. Men de har inte mött topplagen än. Så jag tycker helt klart vi ska utmana dem och ta poäng, säger Navne som avslutar:

– Så länge vi spelar som ett lag tror jag det kommer gå bra.

Foto: Petter Arvidsson/Bildbyrån

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.