Elverhøy sköt IFK Ystad i sank

Marc Uhds mannar fortsätter att imponera under säsongsstarten. I tisdagens hemmamatch mot IFK Ystad vann de vinröda med 34–29. Mycket tack vare storskytten Jonas Elverhøys tio fullträffar.
– Jag blev positivt överraskad över Jonas ikväll, sade Marc Uhd efter segern.

LUGI:s drömstart på ATG Svenska cupen är ett faktum. Förra veckan bortabesegrade lundensarna Kärra HF och under tisdagskvällen på hemmagolv såg de till att vinna mot seriekollegan IFK Ystad.

Genom ett framgångsrikt anfallsspel med nya norrmannen Jonas Elverhøy som storskytt fick de Ystad tidigt på fall. Efter 20 minuter ledde hemmalaget med 13–10 vilket fick IFK Ystads huvudtränare Sebastian Seifert att lämna in kvällens första time-out-kort.

På plats i Sparbanken Skåne Arena var även en LUGI-klack som gjorde sitt för att lyfta moralen bland de vinröda spelarna.

– Det var roligt att se. Man hade glömt hur det är med en publik som stiger och sjunker i puls. Extra roligt för de i klacken var att de fick se sin lagkamrat Liam Nordgren debutera, sade Marc Uhd efter matchen.

I andra halvlek fortsatte LUGI på den inslagna vägen. Casper Käll och Theo Übelacker satte fart i det uppställda anfallsspelet som Elverhøy avslutade med den äran.

– Han passar in perfekt i gruppen och har visat god ambition under träningarna. Han hade mycket mod idag och tog ungefär 13 skott. Det var riktigt bra utdelning, berömde Uhd.

Härnäst för LUGI väntar avslutande gruppmatch mot HK Ankaret. Matchen spelas på bortaplan på söndag.

LUGI – IFK Ystad 34–29 (18–16)

Målskyttar, LUGI: Jonas Elverhøy 10, Theo Übelacker 5, Oliver Olsson 4, Casper Käll 4, Hugo Forsberg 3, Axel Andersson 3, Isak Persson 2, Jakob Söderberg 2, Fredrik Olsson.

Utvisningar, LUGI: 1×2 min. YST: 2×2 min.

Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.