Elise Lönnegren 11-målsskytt i Fyrnationsturnering

U20-landslaget har varit på en fyrnationsturnering i Paris. Landslaget deltog i den här träningsturneringen för att bli mer samspelta och höja sina kvaliteter inför kommande världsmästerskap i Nordmakedonien 19-30 juni. Övriga nationer var Frankrike, Nederländerna och Rumänien. Förbundskapten är Jesper Östlund. Från LUGI deltog Elise Lönnegren i spelpositionen V9. Hemsidan fick en pratstund med Elise vid hemkomsten.

”Den första matchen var mot Frankrike och försvarsspelet fungerade väl bra men vi  behövde jobba med förbättringar på de andra delarna” menade Elise. Frankrike vann matchen med 29-14.

Nästa match var mot Nederländerna. ”Här fungerade även andra delar av laget mycket bättre. Vi var bättre samspelta och det visade sig också på resultatet” Det blev oavgjort i denna match efter 5-målsunderläge i pausen. 

Den sista matchen var då mot Rumänien där Sverige gick segrande ur striden med 27-21 efter underläge i halvtid med 10-12. ”Rumänien är duktiga och hamnade högt i senaste EM så detta var 4 jämnstarka lag som deltog i turneringen. Och i denna matchen fungerade allt mycket bättre. Så det blev bättre för varje match”.

Turneringen varade från onsdag till söndag. Sverige slutade två i turneringen efter Frankrike. För Elises del var turneringen positiv. Det blev totalt 11 mål på dessa tre matcher vilket gjorde att Elise blev bästa målskytt i Sverige tillsammans med Thea Kylberg. Just nu så jobbar Elise i kundtjänst på ett företag i Malmö. Stort grattis och bra jobbat!

#vinrödkärlek #lundsstolthet

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.