Efterlängtade cupspel för LUGI:s ungdomslag

Efter 18 månaders ofrivillig paus var hela 16 ungdomslag från LUGI äntligen iväg på Cupspel förra helgen. Klubbens P12 (födda 09) hade två lag som deltog i Göteborg Cup.

– Alla var väldigt taggade att spela, men samtidigt överens om att det viktigaste var att alla skulle ha så roligt som möjligt och bidra på det sätt de kan. Ett exempel på detta var att vi har en spelare som opererade båda knäna för fyra veckor sedan och ännu inte får springa; hans roll blev att lägga alla straffar. När det var dags så stod hela laget upp och hejade; 8 av 8 straffar satte han. Fantastiskt roligt! Gruppspelet avklarades i rasande fart och båda lagen sprang verkligen igenom alla sina matcher. Detta i kombination med grymt försvars- och målvaktsspel gjorde att de tog full pott med en imponerande målskillnad och tog sig till A1-slutspel, berättar lagledarna.

Där fortsatte LUGI:s P12’or samma vägvinnande spel, kryddat med spelglädje och positivt peppande från alla och vips var båda lagen i semifinal. Tyvärr mot varandra, vilket aldrig är kul.

– Man vill ju inte möta sina kompisar i tävlingar, men matchen blev jämn och spännande, samt präglades av respekt för varandra vilket var tydligt då det vinnande laget efteråt firade i det tysta. I finalen väntade Hammarby, ett lag som vi aldrig mött och som övertygande vunnit alla sina matcher. Men efter en jämn, och lite nervös, start var det därefter inget snack om saken och första turnerningssegern säkrades! Vilket var extra skönt efter finalförlusten i senaste Partille Cup., fortsätter lagledarna.

Båda lagen firade tillsammans sin guld- och bronsplats och det var minst lika mycket skratt och glädje som gråt på innerplan. En fantastisk Cup-helg var i söndags över och ett gäng trötta killar (och ledare) satte sig nöjda och belåtna på tåget hemåt.

Vi ser fram emot en säsong fylld med cuper och tävlingar för alla våra LUGI-lag. Restriktionerna lättar och hösten ser mer lovande ut än på länge!

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.