Efterlängtad tvåpoängare mot RIK

LUGI:s första seger i Handbollsligan är ett faktum. Under söndagen besegrades Redbergslids IK på hemmaplan. 34–25 skrevs de vinröda vinstsiffrorna.

Tidigt i matchen kopplade LUGI grepp. Med Casper Käll på ordentligt spelhumör löste man snabbt upp gästande Redbergslids försvar. Käll som dessutom gjorde sin 100:e seriematch i den vinröda A-lagströjan.

Däremot lyckades man ej skaka av sig Redbergslid i första halvlek. Ofta var det gästernas William Höghielm som var RIK:s nyckel för att luckra upp LUGI-försvaret.

Glädjande att se var Theo Übelacker som var tillbaka efter sin skada.  Hos Redbergslid, som som kom till Lund med endast tio utespelare, är skadeläget desto värre.

Victor Hedberg var en av flera vinröda ljusglimtar. Målvakten stod för flertalet högklassiga parader och vann målvaktsmatchen klart mot RIK:s duo. Totalt noterades Hedberg för 16 räddningar.

Paussiffrorna i Lund skrevs 15–13 till LUGI.

– Det var längesedan vi ledde i paus. Så det är positivt. Vi spelar rätt så bra bakåt och framåt, kommenterade Casper Käll till CMore.

I andra halvlek växte LUGI:s ledning. Genom ett följsamt och stabilt försvarsspel höll man nere gästernas målproduktion. I den 43: minuten utökade Hugo Forsberg till 24–19. Kort därefter utökade Steven Plucnar Jacobsen till 25–19 och LUGI tog raka steg mot säsongens första tvåpoängare.

Ett tröttkört Redbergslid hade till slut inget att sätta emot. LUGI var klart och tydligt det bättre laget på banan. Albin Carlsson fastställde slutresultatet till 34–25. Carlsson blev LUGI:s tionde målskytt i matchen.

Priset till dagens bästa hemmaspelare gick till Casper Käll.

Vinsten är LUGI:s första i Handbollsligan för den här säsongen. Nästa match spelas borta mot Eskilstuna Guif den 23 oktober.

LUGI – Redbergslids IK 34–25 (15–13)

Målskyttar, LUGI: Casper Käll 6, Isak Persson 5, Steven Plucnar Jacobsen 5, Fredrik Olsson 5, Hugo Forsberg 4, Axel Andersson 3, Simon Axelsson 2, Theo Übelacker 2, Assar Kammenhed, Albin Carlsson.

Utvisningar, LUGI: 3×2 min. RIK: 3×2 min.

Arkivfoto: Bildbyrån