Efter 35 år gör de comeback i LUGI – med nytt fokus!

Foto från vänster: Ida Karlsson, Pia Röding, Mikaela Virc och Agneta Jönsson. Ida och Mikaela studerar på Borgarskolan i Malmö och gör sin praktik i restaurangen.

LUGI:s gamla elitspelare Pia Röding och Agneta Jönsson, var med under den första riktiga satsningen på damhandbollen, år 1984. Nu väljer de att återvända till klubben för att sprida matglädje i arenan.

Med ett fokus på service och mat lagad från grunden öppnar de nu upp en restaurang i LUGI:s regi för att skapa en trivsam mötesplats under klubbens hemmamatcher.

På 90-talet tog Pia Röding över restaurangen Salladsstugan mitt i Lund, som blev känt för sitt nybakade bröd, musikkvällar och dartspel. De gamla vännerna Agneta Jönsson och Pia Röding återfick kontakten efter några års uppehåll från handbollen och Agneta började arbeta tillsammans med Pia på restaurangen. Nu flera år senare, inför handbollssäsongen 2021/22, har Pia och Agneta valt att återförenas och tillsammans göra en comeback i både LUGI och i restaurangbranschen!

LUGI:s nyöppnade restaurang finns i Arenan, en trappa upp, i Kraftringen Lounge och kommer ha ett genuint fokus på kvalitet med både hembakat bröd och hemlagade rätter från grunden. Pia menar att samma kärlek som finns för klubben finns även i matlagningen och det är den känslan som de vill leverera.

Restaurangen serverar alltid en Dagens och det finns vegetariska alternativ. De kommer även ha några signaturrätter som alltid finns på menyn, där ibland en Libanesisk plocktallrik med hummus, shakshuka, baba ganoush med andra goda tillbehör. Fler rätter som du hittar på menyn är nachostallrik, smörrebröd med räkor och en klassisk ”LunnaMelle”.

De säger även att ingenting är omöjligt och att de har en bra flexibilitet i att lösa olika matpreferenser. Restaurangen öppnar alltid en timme innan matchstart på elitlagens matchdagar. De tar även emot beställningar och hjälper gärna till vid större fester och tillställningar. Senast stod Pia och Agneta för mat och service vid Evald Fridéns 90-års firande, vilket de tyckte var väldigt hedrande!


Längst bak på bordet finner vi på vänstersidan Agneta Jönsson, nr 3, och på högersidan Pia Röding, nr 1. På bilden ser vi även Alice Jacobsen, nr 9. 

Både Pia Röding och Agneta Jönsson började sin handbollskarriär i tidig ålder på olika håll i Sverige. Pia började som barn i Täby och tog sig senare ner till Skåne och LUGI, där hon valde att stanna länge både som spelare – där hon spelade flera år som elitspelare, som tränare och som aktiv i styrelsen. Pia var tränare för flickor -72 tillsammans med Peter Sjöström ”Fladder” när LUGI tog sin första flickseger i Lundaspelen år 1984 och har även tränat Karl Löfmark som nu är ordförande i LUGI:s styrelse.

Lundatjejen Agneta Jönsson började spela handboll som sexåring i LUGI:s bolllekskola på Katedralskolan och spelade sedan i klubben i sin 25 åriga karriär. Både Agneta och Pia, tillsammans med LUGI:s Alice Jacobsen, spelade med damlaget under samma period och tog laget till kvalspel två gånger där de var nära att komma upp i högsta divisionen. Även Agneta blev tränare för klubben under flera år och hennes son har även spelat för LUGI.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.