Det händer positiva saker på kanterna i LUGI Dam!

H6an Tania Knudsen, född 02, från Danska Randers är klar för LUGI! Tania började träna med laget i måndags och gör debut i truppen redan i morgon mot Heid! 

”När Randers gick i konkurs uppstod möjligheten att knyta Tania till oss och det är jag glad att vi  lyckades med! Tania är ung och utvecklingsbar och jag tror på sikt att Tania kan bli riktigt bra. Vi har skrivit kontrakt även över nästa säsong så att vi får lite långsiktighet på H6 nu när Filippa Hall saknas och status på Emma Fernis fortfarande är oklar.

Tania har rätt inställning till träning och är en gaska klassiskt skolad dansk kantspelare med fin teknik och fart i kontringsspelet. Det tar såklart ett tag innan samspelet sitter helt med laget men vi har många matcher nu i december där hon kan få komma in i vårt spel. Med Tanias intåg har vi också 2 H6or att laborera med då omskolade H9an Kajsa Lindeberg hela tiden blir tryggare, säkrare och bättre som H6a, säger sportchef Kenneth Andersson.

Fler nyheter på kantfronten!

LUGI har kommit överens med lånet från Lödde Vikings, V6an Alva Hopstadius om en fortsättning i LUGI och även här är kontraktet skrivit som sträcker sig över nästa säsong! Alva har fått mycket speltid i såväl SHE som i Svenska Cupen och Euro Cup trots att hon är född 2005 och är yngst i laget.

”Alva utvecklas hela tiden och det är jätteroligt att det blev en fortsättning i LUGI, dels hela denna säsongen men även nästa år! Här finns verkligen potential att bygga vidare på och Alva har tagit stora kliv redan nu, inte minst i sitt försvarsspel”, kommenterar Kenneth.

Och ännu fler positiva kantnyheter är att landslagsspelaren Clara Lerby väntas göra comeback i december, om än i slutet av månanden!

”Clara tränar nu för fullt med laget och har inte längre några restriktioner om begränsad kontakt eller tid. Det tar dock några veckor till innan det blir riktig comeback i matchtruppen men vi planerar för att ha henne med i slutet av december! 

Det kommer såklart bli ett jättelyft att få med hennes vinnarmentalitet och den rutin som Clara ändå har jämfört med många i laget. Jag är säker på att det även kommer utveckla Alva att både få konkurrera med och lära sig av Clara, avslutar Kenneth Andersson

 

Tania Knudsen, ny H6a i LUGI

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.