Derbyseger mot Malmö

LUGI avslutade säsongsinledningen på allra bästa sätt. I derbyt mot HK Malmö gick de vinröda segrandes med uddamålet efter en lång och slitsam match. 26–25 skrevs slutsiffrorna.

– Jag är såklart väldigt glad. Och väldigt trött, sammanfattade Theo Übelacker till CMore.

Det är glada LUGI-spelare som nu går på säsongens första landslagsuppehåll. I torsdagens derby mot HK Malmö stod de upp föredömligt för varandra och försvarade till sig två poäng.

– 25 insläppta mål mot HK Malmö tycker jag är bra. Vi stod väldigt bra i det uppställda försvarsspelet. Det var fantastiskt idag, menade en segerrusig Theo Übelacker till CMore efter slutsignal.

Übelacker som själv har varit sjuk och missat match och träning noterades för tre fullträffar idag. Precis som kantspelarna Isak Persson (nio mål) och Axel Andersson (fem mål) var han en av många segerorganisatörer.

Det var dock gästerna som inledde kvällen bäst. Med tuffa tag ryckte de åt sig en tvåmålsledning. Men lagom till paus hade LUGI vänt till halvtidsledning 13–12.

Sett över 30 minuter var den andra halvleken nästan lika jämn som den första. Lagen gjorde 13 mål var. Men det var Marc Uhds gäng som skaffade sig ett livsviktigt övertag. Med hemmaledning 24–20 med tio minuter kvar var det Malmö som tvingades spela ett högt spel, vilket till slut fällde avgörandet.

Gästerna gjorde vad de kunde för att komma ikapp LUGI men under slutminuterna tickade matchklockan i de vinrödas favör. Trots att LUGI:s ledning krympte och krympte lyckades de hålla undan Malmö.

Med bara fem sekunder kvar skickade ett stressat Malmö iväg en felpass över sidlinjen. Ett tekniskt fel som utbröt ett efterlängtat segerjubel på LUGI-bänken och bland hemmasupportrarna.

– Jag är såklart väldigt glad. Och väldigt trött, sade en lycklig Übelacker efter de två inkasserade poängen.

26–25 slutade derbyt i Lund. Segern innebär att LUGI går upp på fyra poäng i tabellen.