Delad pott mot IFK Ystad

Efter underläge så gott som hela matchen visade LUGI Herr fin moral när man på söndagskvällen krigade till sig ett oavgjort resultat hemma mot IFK Ystad.

LUGI fick en tuff start då gästernas målvakt Måns Landgren bestämde sig för att omgående spika igen bortaburen. Han stod för flertalet kvalificerade räddningar och gav gästerna fin energi samtidigt som hemmalaget inte alls lyckades få stopp på IFK Ystads anfallsspel.

Det var endast Carl Möllerström som verkade hitta hålen bakom IFK Ystadmålvakten till en början och LUGI fick verkligen slita för varje mål.

IFK Ystad drog iväg till en fyramålsledning men ett piggt inhopp av Viktor Hedberg i LUGI-målet gjorde att hemmalaget fick kontakt igen. Firma Wallinius-Käll kom igång framåt och man åt sånär upp försprånget. Men de gånger man skulle sätta bollarna för att komma ikapp, så drog nämnde Landgren på sig spökdräkten igen.

Trots målvaktsspelet bli det en väldigt målrik första halvlek där gästerna fullt välförtjänt gick till pausvila med en ledning 17-19.

I andra halvlek höll Ystad till en början sitt försprång men LUGI kom ikapp och vid ställningen 21-21 ca 10 minuter in i halvleken var hemmalaget äntligen ikapp. Simon Sejr hade kommit tillbaka i hemmamålet och spelade bra i denna period.

IFK Ystad tog dock timeout och gjorde sen fyra raka mål och så var LUGI tvungna att jaga igen.

Isak Perssons iskalla straffskytte och fina kantavslut gjorde att LUGI ändå var kvar i matchen men med ca 10 minuter kvar var det fortfarande fyra mål att hämta in.

LUGI påbörjade då en upphämtning som skulle visa sig ge en poäng och som faktiskt kunde gett två.

Med några minuter kvar var underläget endast en boll och efter att man även kvitterat fick LUGI, med endast nån minut kvar, gå upp i ledning för första gången. Ystad kvitterade dock omgående och trots ett par lägen att till och med vinna matchen så slutar det till sist oavgjort i matchen.

I slutet kunde det gått på båda håll och båda lagen tycker säkert de borde gått hem med två poäng. Men det innebär ju också att bägge lagen nog ska vara nöjda att de fick med sig en poäng.

Detta var det mest fysiska motstånd LUGI stött på under säsongen och det tog lite tid innan man hittade vinnande vägen. Man visar dock en härlig moral och även om det såg mörkt ut en stund så är LUGI Herr fortfarande obesegrade efter de tre inledande omgångarna.

LUGI-IFK Ystad 28-28 (17-19)

Målskyttar
Isak Persson 8, Casper Käll 7, Carl Möllerström 5, Karl Wallinius 4, Viktor Hallén 3, Albin Carlsson 1.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.