Delad pott mellan LUGI och Kungälv

I den mycket viktiga matchen i Handbollsligans tredje omgång blev det till slut delad pott mellan LUGI och Kungälv. Rättvist? Det får var och en själva bedömma… 

Inför matchen, så parkerade LUGI och Kungälv på de två sista platserna i tabellen. Båda var utan poäng efter två matcher. Och det var hemmalaget som fick den bästa starten med ledning 4-1 efter 10 minuter. Victoria Solli Berg i målet hade stor del i detta, när hon agerade vägg i inledningen. Och LUGI fortsatte att trumma på framåt och när gästerna tog sin andra timout efter knappa 20 minuter visade ljustavlan i hallen 9-3. 

Varierat anfallsspel, bra försvar och en vägg i målet gav hemmalaget en pausledning med 15-9. Cornelia Dahlström stod för 6 mål under första 30.

En något darrigare inledning på andra halvlek gjorde att gästerna närmade sig och efter 10 minuter var det ”bara” 19-17. Och tyvärr, så fortsatte kräftgången för LUGI medan gästerna hade helt annan fart på fötterna. 

Slutet blev, som vanligt, högdramatiskt. Efter ledning för Kungälv, så kontrade LUGI och var i ledningen med dryga minuten kvar. Efter kvittering av gästerna, så fick LUGI chansen att avgöra, men ett tveksamt domslut avslutade matchen och 25-25 fick bli slutresultatet. 

Vars en halvlek till lagen, som sagt, och Elin Cindric i Kungälv och Lova Nyrell i Vinrött fick dagens blomsterkvastar som bevis på väl utfört arbete. Victoria i målet och Cornelia Dahlström bör också nämnas i sammanhanget.

Såklart surt med poängtapp i slutet efter en riktigt bra första halvlek, men LUGI visade att man har kapacitet att spela en rörlig och bra handboll. Bara att komma igen!

På torsdag är det nya tag som gäller. Då är det dags att möta Önnered på bortaplan. 

Matchfakta

LUGI HF-Kungälvs HK 25-25 (15-9)

Målskyttar LUGI:

Cornelia Dahlström 9, Sofia Delac 4, Ofelia Shoai Hallberg 3, Lova Nyrell 3, Agnes Lundin 2, Filippa Nyman 1, Malva Carlsson 1, Elise Lönnegren 1, Lovisa Liljenberg 1

Utvisningar: LUGI 5×2 min KHK 2×2 min

Domare: Niclas Widell och Jonas Åström

Publik: 435

Skrivet av Roger Kristiansson

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.