Delad pott mellan Kungälv och LUGI

Efter den oturliga förlusten häromdagen mot Skara var det läge för revansch idag borta mot Kungälv. Ett Kungälv, som knep en poäng av H65 i senaste matchen. Och det blev ytterst jämnt även i denna matchen. Efter LUGI-ledning i paus med 13-12, så blev det omvända siffror i den andra halvleken och alltså slutligen 25-25 efter 60 minuter. En välkommen poäng för LUGI, som fortfarande ligger på nionde plats i SHE-tabellen.

En jämn första halvlek, med gästerna från Lund i förarsätet nästan hela tiden. Dock kunde ledningen varit större om det inte vore för alla ramträffar från gästerna. Samtidigt ska man tacka Victoria Solli Berg i målet, som återigen gjorde en stormatch mellan stolparna och för andra matchen i rad fick juryns pris som LUGI’s bästa spelare.

Även andra halvan blev jämn, spännande och oviss. LUGI hade ledningen med 19-17 när vi fick se en lång mållös period innan Kenneth Andersson tog en välbehövlig timeout som resulterade i tre raka mål på tre minuter. Kungälv i sin tur tog timeout direkt och fick också ordning på sitt spel. Och, som vanligt, blev det gastkramande ända in i slutet. Hemmalaget hade ledning med 25-24 när LUGI’s bästa målskytt för dagen, Filippa Nyman, kunde kvittera till 25-25. Båda lagen hade därefter chansen att avgöra, men delad pott får ändå anses som rättvist.

Kenneth Andersson och LUGI Dam fick med sig en poäng från bortamatchen mot Kungälv (arkivbild)

Victoria i målet är redan nämnd som högst delaktig i dagens poäng. Extra plus också till Cornelia Dahlström och Filippa Nyman. Men hela laget visade stor moral och räddade tillsammans den ena poängen i det pressade läget som man befinner sig i. Med lite extra tur, så hade man kanske fått med sig både tre och fyra poäng från de två senaste matcherna, men de uteblivna poängen vägs nog ändå upp av att spelet har sett riktigt förhoppningsfullt ut. Glädjande också att se både Cecilie Bjerre och lagkapten Ofelia Hallberg tillbaka på planen idag.

Matcherna duggar tätt just nu. Redan på onsdag är det dags för match mot VästeråsIrsta hemma i Lund. Nya viktiga poäng som står på spel då.