Delad pott i sista matchen

Säsongen 22/23 avslutades för LUGI’s del ikväll. Alldeles för tidigt, såklart. Inget slutspel, men inget nervkittlande kval heller. LUGI och Kristianstad delade på poängen i sista matchen. 25-25 slutade kampen efter att bortalaget varit i ledning nästan hela matchen. LUGI hamnade därmed på nionde plats i SHE-tabellen.

Delac-Liljenberg… Så såg inledningen av matchen ut. Med tre mål vardera inom loppet av 7 minuter, var det helt jämnt innan LUGI kopplade greppet och gled ifrån målmässigt. Hemmalagets första timeout kom efter dryga kvarten vid ställningen 7-10. En aning avslagen tillställning så långt, måste sägas. Inte konstigt, när inget av lagen hade så mycket att spela om. Kristianstad ska kvalspela mot Boden och LUGI hamnar i ingenmansland. Och halvleken fortsatte liknande. LUGI hade ändå bäst utdelning och gick till paus vila i ledning med 15-12. Lovisa Liljenberg och Clara Lerby stod för var 4 mål hos vinrött (vita idag).

Gästerna drog ifrån en aning i början av andra fram till 21-16, men någon kvalitetshöjning av matchen fick vi inte se. Kanske inte att vänta heller. LUGI hamnade i en lång period där man hade förtvivlat svårt att få in bollen bakom hemmalagets duktiga målvakt. Och KHK kröp också närmare i målprotokollet under denna perioden. När en minut återstod, så var hemmalaget ikapp till 25-25. Och när sedan LUGI missade i sitt sista anfall, så fick Kristianstad sista chansen att plocka båda poängen. Men inte där heller fick vi se nåt ordentligt avslut. Så lagen delade systerligt på poängen.

Hemmalagets bästa spelare var idag, utan tvekan, målvakten Marthe Davidsen Hellevik. Hon agerade levande vägg under stora delar av andra halvlek och räddade mängder av frilägen.

Hos LUGI gick juryns pris till Lovisa Liljenberg. Bästa spelare och bästa målskytt i LUGI med sina 6 mål.

Lovisa Liljenberg blev bästa målskytt för LUGI med 6 mål (arkivbild)

Som sagt, ett alltför tidigt avslut på säsongen. En niondeplats i tabellen kan kännas surt, men skador och sjukdom har ju spökat i truppen tidvis och att slippa ett nervigt kval känns ju ändå skönt. Bara att hoppas på färre skador och bättre utdelning nästa säsong.

Nu lämnar en del spelare (och ledare) truppen och naturligtvis blir dom saknade. Men en ny säsong kommer och vi hoppas att de som är kvar och de som tillkommer bildar ett häftigt vinrött handbollslag att fortsätta att heja på när höstmörkret lägger sig igen i september/oktober.