Delad pott i ÖHK-hallen

LUGI kvitterade sent i fredagens möte med Önnereds HK. Med 13 sekunder kvar att spela utjämnade Simon Axelsson till 25–25 och fixade en poäng hem till Lund.

Tuff bortamatch i Göteborg var vad som väntade såväl LUGI:s herrar som damer under fredagskvällen. För Marc Uhds gäng handlade det om ÖHK-hallen och match mot Önnereds HK.

Höstens möte i Lund slutade med LUGI-förlust med minsta möjliga marginal. 30–31 skrevs slutsiffrorna den gången.

Lika dramatiskt blev det också ikväll. 11–11 skrevs paussiffrorna vilket bäddade för en sevärd andra halvlek.

Hemmalagets Sebastian Abrahamsson var en av matchens bästa spelare. Målvakten, som noterades för 16 räddningar totalt, såg till att Önnered gick in till slutminuterna med en tvåmålsledning.

För LUGI blev det en desperat jakt på kvittering. Fredrik Olsson visade prov på sitt fina skytte när han reducerade till 24–25 med 56 sekunder kvar att spela.

När Önnered sedan bjöd på ett tekniskt fel fick gästerna chans att kvittera. Simon Axelsson var säkerheten själv när han hoppade in från sin högerkant och satte dit 25–25.

– Sett till hur det såg ut med en minut kvar att spela ska vi vara nöjda med en poäng. Men sett över hela matchen var det ingen toppeninsats, kommenterade Marc Uhd.

Vi bad LUGI-tränaren utveckla sitt resonemang:

– Önnered krigade på bra. De kämpar ju för att spela kvar i Handbollsligan. Jag har inget negativt att säga om killarnas insats men vi hade gärna vunnit. Vi fick en del kantmål från Simon och Oliver (Olsson). Men över hela banan var det ingen i vårt lag som stack ut.

Det oavgjorda resultatet innebär att LUGI närmar sig tabellåttan Eskilstuna Guif. Med en match mindre spelad ligger de vinröda två poäng bakom Guif.

– Efter de sex första matchen för säsongen var jag livrädd om vi ens skulle spela kvar i högstaserien. Vi har en tuff match nu på torsdag mot Alingsås. Vi får se om våra prestationer räcker till slutspel, avslutade Uhd.

Önnereds HK – LUGI 25–25 (11–11)

Målskyttar, ÖHK: Mirko Vicentijevic 7, David Sandberg 3,Andreas Berg 3, Markus Thorbjörn 3, Kjartan Johansen 2, Erik Rudvall 2, Viktor Rhodin 2, Johan Blickhammar, Marcus Norrbrink, Joseph Helgesson.

Målskyttar, LUGI: Oliver Olsson 6, Simon Axelsson 5, Hugo Forsberg 4, Fredrik Olsson 4, Casper Käll 3, Steven Plucnar Jacobsen 2, Assar Kammenhed.

Målvakter, ÖHK: Sebastian Abrahamsson 16/41=39%.

Målvakter, LUGI: Victor Hedberg 11/25=44%, Anders Lynge Hansen 1/12=8%.

Utvisningar, ÖHK: 4×2 min. LUGI: 5×2 min.

Domare: Mirza Kurtagic & Mattias Wetterwik.

Arkivfoto: Bildbyrån