Delad pott i Göteborg

Det blev en poäng för LUGI i bortamötet med Redbergslid som slutade 31–31. Detta efter en jämn match där något av lagen aldrig ledde med mer än två mål.

Det var en jämn tillställning från början till slut i Prioritet Serneke Arena där LUGI och Redbergslid fick dela på var sin poäng. Detta efter att Tobias Johansson kvitterade i slutsekunderna och fastställde resultatet till 31–31.

Händelserikt var det i början av första halvlek där lagen turades om att ta ledningen och redan efter åtta minuter åkte Mario Lipovac i Redbergslid på ett rött kort när hans näve var uppe i Theo Übelackers ansikte.

Med två sekunder kvar av första halvlek tog LUGI ett litet grepp när Steven Plucnar Jacobsens mål såg till att de vinröda gick till halvtidsvila med ledningen 18–17.

– Vi har ett bra anfallsspel och ett dåligt försvarsspel. Våra avtal bakåt som vi snackade om innan matchen håller vi inte alls, konstaterade Hugo Forsberg i paus.

Andra halvlek följde samma mönster och matchen svängde flera gånger om. Med tio minuter kvar gick LUGI upp i en tvåmålsledning, men Redbergslid hämtade upp underläget på bara en minut – och slutskedet av matchen blev en kamp om de två poängen. Efter en LUGI-timeout satte Steven Plucnar Jacobsen och i följande anfall tog Redbergslid timeout. Därefter frispelades Tobias Johansson som spikade resultatet till 31–31.

Redbergslids IK – LUGI, 31–31 (17–18)

Målskyttar, LUGI: Steven Plucnar Jacobsen 7, Fredrik Olsson 7, Hugo Forsberg 5, Simon Axelsson 3, Assar Kammenhed 3, Casper Käll 3, Axel Andersson 2, Theo Übelacker 1.

Utvisningar, LUGI: 3×2 min. RIK: 3×2 min + ett rött kort.