Dansk målvaktstalang till LUGI

LUGI kontrakterar danska målvaktstalangen Simon Sejr för säsongerna 2019-2021. Simon som de senaste två åren spelade i norska Elitserieklubben Bodø flyttar nu till LUGI, Lunds stolthet för att ta nästa steg i sin handbollsutveckling.

– Simon är en målvakt som jag har haft ögonen på sedan ett par år tillbaka i tiden. Han har en riktigt fin utveckling den senaste säsongen och jag är väldigt glad över att han valde att fortsätta sin utbildning i LUGI. I Simon får vi en stor och explosiv målvakt med mycket attityd som det ska väldigt inspirerande att jobba tillsammans med, säger Tomas Axnér tränare för LUGI herrlag.

23 årige Simon som är fostrad i Danmark har meriter från både norska högstaligan och danska U-landslaget. Han har hunnit med 30 landskamper i rödvita tröjan varav 20 är med danska U21 landslaget, där han var med och tog VM silver 2017.

– Efter att ha haft några goda samtal med Tomas Axnér och Patrik Bengtsson, rådde det inga tvivel om var min kommande handboll skulle spelas. Jag ser en stor potential i att kunna utveckla mig i klubben. Det gläder mig att komma till Lund och börja spela för LUGI. Jag ser speciellt fram emot min första match i Sparbanken Skåne Arena, säger Simon.

– Simon med många andra spelare kommer till LUGI för att vi är en uttalad talangfabrik i Europa där vi utvecklar spelare att nästa steg ut i proffslivet. Med det goda internationella kontaktnät vår organisation byggt under längre tid är det enkelt för spelare att ta sig vidare då många av europas tränare följer LUGI och våra talanger. Även om det innebär att vi ibland kan tappa toppspelare som vi gärna spelat vidare med, är vi otroligt stolta över det och helt enligt vår sportstrategi, säger LUGI:s Klubbchef Patrik Bengtsson.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.