Damlaget ska ut i Europa!

Damlaget har till säsongen 2022/23 blivit erbjudna en plats i EHF European Cup. Vi kommer att gå in i runda två där det väntas nederländskt motstånd genom Westfriesland/SEW. Första matchen förväntas att spelas i Lund lördag den 8/10 och returen spelas nere i Nederländerna 15/10. EHF European Cup har inte något gruppspel utan det spelas endast dubbelmöten mellan två klubbar där vinnaren går vidare till nästa steg. Efter tredjerundan inleds åttondelsfinaler.

 

Damlagets Amanda Andersson ser fram emot europaspelet:

”Det ska bli väldigt kul. Internationell handboll är alltid lite annorlunda och att få mäta sig med lag utomlands ska bli spännande.”

 

Hennes kunskap om de kommande motståndarna är inte så stor för tillfället vilket gör det svårt att analysera lagets chanser i cupen:

”Svårt att säga, vi är många nya och behöver få ihop det. Men jag tror vi har goda chanser.”

 

Även sportchef och huvudtränare Kenneth Andersson fram emot europaspelet:

För oss det viktigt att deltaga i europaspelet då det är ännu ett led i spelarnas utveckling och utbildning. Att möta dessa lag, väldigt ofta med annorlunda spel och taktik breddar såklart våra spelares repertoar och gör dem bättre rustade när det är dags för dem att gå vidare och förhoppningsvis blir det en hjälp till att kunna ta ett lite större steg vidare i karriären direkt när det är dags att lämna LUGI. Sen vill vi ju gärna som klubb också mäta oss med klubbar i andra ligor och förhoppningsvis kunna bjuda vår publik på några fler, extra sevärda matcher!”

 

Du kan redan nu säkra din plats i Arenan till europaspelet! I säsongskortet ingår alla hemmamatcher i hela europaspelet (exklusive ev. final), förutom det ingår självklart alla matcher i Handbollsligan, SHE och ATG Svenska Cupen för både herr och damlaget (exklusive ev. finaler). Ditt säsongskort köper du HÄR.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.