Cornelia Dahlström klar för LUGI HF

Cornelia Dahlström klar för LUGI HF! Cornelia började sin handbollsresa i Gustavsbergs IF HK. Där spelade hon fram till 2018 innan hon bytte till Skuru IK. Under sin tid i Skuru har hon varit delaktig i 2 serievinster och 1 SM-guld. Nu har Cornelia skrivit tvåårskontrakt med LUGI HF med start från nästa säsong.

Vänsternian Cornelia Dahlström kom till Skuru IK redan som 17-åring och har spelat med dem i SHE sedan dess. Hon var även med och vann SM Guld i fjol med Skuru IK.

– Cornelia är en väldigt lovande spelare som trots sin unga ålder har stor erfarenhet av spel i såväl SHE som i slutspel och även av att vinna SM Guld. Det är en tvåvägsspelare som håller lika hög klass i både försvar och anfall och en perfekt pusselbit för oss att tidigt kunna lägga inför nästa säsong. Jag gillar verkligen också den inställning Cornelia visar i alla lägen och det ska bli riktigt roligt att jobba med henne de kommande två åren, säger Kenneth Andersson, Sportchef och huvudtränare för LUGIs Damer.

– Sommaren 2022 är det dags för mig att anta nya utmaningar. När LUGI presenterade sin framtidsplan och helhet så föll det mig i smaken. Jag ser fram emot att komma till en riktig handbollsstad där jag kommer kunna utvecklas som handbollsspelare och även som person, säger Cornelia Dahlström.

 

Spelarinfo:
Cornelia Dahlström
Moderklubb: Gustavsbergs IF
Position: V9
Född: 010526
Längd: 178 cm
Kommer senast från: Skuru IK
Antal säsonger i SHE: 4
Antal U landskamper: 24

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.