Clara reste från Trelleborg via Kungälv till Lund och LUGI

En av säsongens nya spelare i LUGI:s damlag är Clara Lerby. Clara kommer närmast från Kungälvs HK men har sin moderklubb i Trelleborg.

Undertecknad uppfattar Clara som en djärv och tuff tjej som inte är rädd för att pröva nya saker för att utvecklas. Clara reste från sin familj redan när hon började gymnasiet. Från Trelleborg till Göteborg för att gå på handbollsgymnasiet där. Hennes klubb blev Kungälvs HK fram till denna säsong då LUGI blev den nya klubben. Frågan som man normalt ställer till seniorspelare som kommer till LUGI är varför Lund och LUGI. Och här kom svaret nästan innan frågan var färdigställd:

–        Jag ville ha Dragan som tränare.

Naturligtvis så kommer en traditionell motfråga, vad är det som är så bra med Dragan?

–        Om man tittar på de åren han varit i LUGI så har han utvecklat och format många spelare som både fått landslagsuppdrag och kommit ut till proffsklubbar. Och det är ett betyg gott nog.

–        Sedan har jag kontakt med både Julia och Olivia som jag lärt känna i ungdomslandslaget. Och de har bara positivt att säga om LUGI och Dragan.

–        Sedan drar det naturligtvis att komma närmare min familj och pojkvän också.

Som ungdom spelade Clara oftast som M9 men har bytt position under handbollsresans gång till V6.

Nu bor Clara här i Lund med sin pojkvän och hund. Förutom handboll är Clara duktig på att lära sig dialekter vilket hon visade prov på LUGI:s kickoff med sponsorer. Vid sidan om handbollen så jobbar Clara i olika ICA-butiker via ett bemanningsföretag.

–        På detta sätt kan du kan själv schemalägga när du kan arbeta vilket är en fördel med tanke på handbollen menar Clara

På frågan om LUGI blivit vad hon förväntade sig är svaret glasklart.

–        Jag trivs som handen i handsken.

Vi hoppas vi får uppleva många kantmål och kontringsmål av Clara den här säsongen och önskar henne lycka till.

/Lars-Erik Nilsson

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.