Clara Lerby med i OS- och EM-kvaltruppen

Ytterligare en spelare från LUGI har nu blivit uttagen till landslagsuppdrag. Clara Lerby är en av tre debutanter i landslaget i OS-kvalet som spelas den 20-22 mars och EM-kvalet den 25 och 29 mars.

– Jag blev helt chockad när jag fick telefonsamtalet från Henrik Signell. Det var i lördags. De enda som fått reda på det är min pojkvän och min familj. Sedan berättade Kenneth det för mina lagkamrater i LUGI innan matchen mot H65.

Clara har spelat en del i juniorlandslaget och varit en nyckelspelare i U-landslaget.  Men hon har aldrig varit med i seniorsammanhang. Men Clara är bara 20 år och har all tid framför sig.

– Jag har faktiskt inte spelat med någon av de andra som är uttagna till landslaget denna gång.

– Det har alltid varit min dröm att få spela i landslaget. Jag visste ju att Marie Wall inte skulle bli uttagen men att det blev jag var en fullständig överraskning. Tänk att få vara med de här rutinerade lagkamraterna.

Clara kom till LUGI denna säsong och hon har fått mycket speltid som hon verkligen har tagit vara på. Hon kämpar med Hannah Flodman om den interna skytteligatiteln. För närvarande har Clara gjort 82 mål denna säsong.

– Jag känner att jag utvecklats denna säsong. Får man stort förtroende från sina tränare med mycket speltid så stärker det självförtroendet. Så det har gått bra.

LUGI är stolta att ytterligare en spelare från klubben får chans att representera sitt land. Vi önskar Clara lycka till.

/Lars-Erik Nilsson

 

PS! Det finns mer att läsa på Handbollslandslagets hemsida.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.