Clara Lerby inför Kristianstad

Clara Lerby har öppnat säsongen starkt och fick nyligen debutera för landslaget. 22-åringen berättar att hon aldrig varit bättre och hur LUGI ska ta revansch mot Kristianstad.
– Man känner sig lite som en ny Clara, säger kantstjärnan.

I fjol missade Clara Lerby hela säsongen på grund av en svår knäskada. Nu är vänstersexan tillbaka med besked – efter tre ligamatcher har hon gjort 19 mål.

– Det är oerhört kul att vara tillbaka. Det är också ett kvitto på att man skött sin rehab bra och tränat extra. Jag trodde kanske inte att det skulle gå så här bra. Nu är det bara att fortsätta att rida på den här vågen, säger Clara Lerby.

Vad tycker du om din säsongsinledning?
– Det har känts jättebra. Så bra som jag är nu har jag nog aldrig varit, så det finns inget att klaga på. Efter skadan fick jag lång tid att bygga upp mig både fysiskt och psykiskt. Man blir stark av att vara skadad och jag har längtat väldigt mycket efter att få spela handboll. Man känner sig lite som en ny Clara – det är lite mer glädje och man njuter av att spela.

I början av oktober belönades Clara Lerby för sin starka form när hon togs ut i landslaget. 22-åringen fick debutera i EM-kvalet där hon gjorde sina tre första landslagsmål mot Island och Turkiet.

– Det var kul. Jag har längtat efter att debutera i landslaget. Jag skulle ha gjort det i mars 2020 men då blev jag skadad, så det var en lättnad att man räcker till även nu.

Nästa månad kliver landslaget in i VM och där hoppas Lerby på att ta en plats i Sveriges trupp.

– Jag ska fortsätta göra det jag är bra på. Det är många spelare som kämpar lika mycket som jag för att komma med. Man kan inte göra så mycket mer än sitt bästa och det ska jag göra.

Hur hade det varit att få spela ett stort mästerskap?
– Det hade såklart varit jättekul. Man har drömt om det sedan man var liten – att åka iväg en längre period och spela ett mästerskap. Det hade varit häftigt att få chansen att spela VM.

Under hösten har vänstersexan hunnit med att spela tre ligamatcher för LUGI som står på två poäng i SHE.

– Vi hade kunnat ha en eller två poäng till som vi hade kunnat ta i matchen mot Kungälv. Hittills har vi gjort det helt okej tycker jag. Vi hade en del skador i början av säsongen och vi har inte riktigt råd att ha skador på de spelarna som varit borta.

Nu väntar hemmamatch mot Kristianstad HK som varit de vinrödas ”bogey team” detta året. LUGI förlorade mot Kristianstad under försäsongen och för ett par veckor sedan blev det två nya förluster när söndagens motståndare vann båda cupmatcherna och gick vidare till kvartsfinal.

– Den här gången vill vi sätta dit dem. Nu har vi det bästa laget tillgängligt och det är vad som krävs för att vi ska kunna slå vilket lag som helst. Vi har ett ungt lag och när de bärande spelarna är borta blir det tufft. Det ska bli kul att möta dem nu när vi har full trupp.

Vad tycker du att Kristianstad är bra på?
– De har en ganska stabil målvakt och ett bra skytte. Kristianstad får ofta till ett bra tryck framåt och brukar spela runt på folk så att de orkar mycket.

Känner ni en revanschlusta i laget efter de senaste förlusterna mot dem?
– Ja, nu blir det fjärde gången gillt. Jag hoppas verkligen att vi ska vinna. Om vi kommer in med en jäkla bra inställning, fart och krigar för varandra tror jag att vi har en bra chans att ta två poäng.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.