Casper Käll stannar i LUGI

LUGI Handbolls playmaker Casper Käll, 20, förlänger sitt avtal med klubben till 2023.

Casper spelar sin fjärde säsong i Handbollsligan och har under tiden gått från att vara en stortalang till en etablerad spelare med ännu större potential. Ligalandslagsspelaren har stått på många klubbars önskelista och förlängningen av kontraktet har varit prioriterat för föreningen.

”Vi har ett mycket lovande ungt herrlag där Casper är en central pusselbit för att kunna växla upp och bli ett finallag. Kontraktsförlängningen är en viktig signal att vi menar allvar”, kommenterar sportchefen Kenneth Andersson. ”Vi är inne i en satsning där både föreningens målsättning, lagets sammansättning och tränarnas ambitioner pekar i rätt riktning”, tillägger Kenneth Andersson.

”Vi har något stort på gång inom LUGI, jag trivs mycket bra med laget och tränaren och är glad över det förtroendet jag har fått. Satsningen i LUGI är bäst för min långsiktiga utveckling”, kommenterar Casper Käll.

Casper Käll har varit motorn under hösten i LUGI och tagit ytterligare kliv i sin utveckling både som spelfördelare och som tvåvägsspelare med uppgifter i försvaret. Casper var uttagen till Svensk Handbolls Ligalandslag och presterar trots sin unga ålder redan på nationell toppnivå.

LUGI bygger ett nytt finallag

LUGI Handboll var senast i SM-final för sex år sedan. Planeringen att bygga finallag på herr- och damsidan är i full gång. På herrsidan är generationsväxlingen nästan avslutad. En rad spelare, där Casper Käll ingår, vann USM för tre år sedan och bildar stommen för planerade framgångar.

”Vi har en långsiktig plan där vi målmedvetet bygger laget, men där vi också skapar stabila ekonomiska och organisatoriska förutsättningar för att kontinuerligt vara med i toppen”, säger klubbchef Patrik Bengtsson. ”Pandemisäsongen är snart bakom oss, vi har klarat oss ur stormen och vi ser fram emot att kunna växla upp under kommande år”, avslutar Patrik Bengtsson.

Om Casper Käll

Casper Käll började spela handboll i Kävlinge HK och har spelat i LUGI sedan han var tolv år gammal. Casper gjorde debut i handbollsligan som 16-åring hösten 2017, har spelat nio ungdomslandskamper och vann U18-EM i Kroatien 2018.

För mer information, vänligen kontakta

Klubbchef Patrik Bengtsson
Sportchef Kenneth Andersson

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.