Casper Käll satte segermålet när LUGI vann mot Sävehof!

Drabbningarna under Lundaspelen mellan två av Sveriges största handbollsklubbar som har lag i både Handbollsligan och SHE brukar bli jämna, täta, tuffa och spännande. Egentligen är det allt som handboll ska innehålla. Och  dagens match i Handbollsligan mellan lagen var inget undantag. Efter lika 14-14 i halvlek så vann LUGI matchen med 25-24.

Tre spelare som gjorde en toppinsats idag, Philip Jonsson, Casper Käll och Lucas Pellas

Och det var dramatiskt in i det sista. Sävehof menade att när Casper Käll satte segermålet efter 59,57 så störde LUGI deras avkast och möjlighet att kvittera. Men både funktionär och domare avvisade Sävehofs tolkning.

Sävehof började bäst och var uppe i tremålsledning fram till det gått 20 minuter. LUGI var inte riktigt med från början. Men sedan hittade man sitt försvarsspel och använde sig av 7 mot 6 under en period vilket gav en del enkla mål till LUGI. Det gjorde att man kom ikapp och var till och med uppe i ledning med 14-13. Men Sävehof kvitterade innan det blev pausvila.

– Sävehof var bättre i första halvlek ansåg Tomas Axnér men vårt 7 mot 6 hjälpte oss att komma ikapp.

Om första halvlek var tät så var det inget mot andra halvlek. Det skilde som mest ett mål mellan lagen under hela andra halvlek. Och matchen uppfyllde verkligen Handbollsligans slogan ”Spela hårt, älska alla”.

Sävehof kvitterade till 24-24 när klockan stod på 59,34. Axnér lade fram timeoutkortet 3 sekunder senare. Casper Käll slank igenom med sina kvicka fötter och satte sitt andra raka mål till 25-24 när det återstod 3 sekunder. Och Sävehof hann ej kvittera. Dramatik på högsta nivå.

Det är många spelare i båda lagen som ska ha beröm. Som bästa spelare i Sävehof utsågs William Bogojevic.

Från LUGI fick Lucas Pellas utmärkelsen som matchens lirare. Men den kunde mycket väl också tillfalla Casper Käll eller Karl Wallinius. Och Philip Jonsson ska också ha beröm liksom mittförsvaret som vanligt.

Målskyttar LUGI

Casper Käll 6, Lucas Pellas 6, Karl Wallinius 4, Isak Persson 2, Philip Jonsson 2, Carl Möllerström 2, Niclas Paradis 1, Markus Sjöbrink 1, Theo Übelacker 1.

LUGI drabbades av två utvisningar

Publik 2874 (vilken härlig stämning det blir med så mycket publik)

Domare Andreas Isén och Martin Strand

Nu väntar speluppehåll för herrlaget under EM. 2019 slutade med tre raka segrar.

Men imorgon blir det ny drabbning mellan LUGI och Sävehof. Då möts tjejerna kl 20:30. Hoppas vi ses igen.