Casper Käll inför matchen mot Önnered

Han får mycket speltid och är en av lagets bästa poängspelare. Men Casper Käll är inte helt nöjd med sin egen säsong. Nu ställs unga LUGI mot Önnered.
– Det kommer att bli en tuff match, säger 19-åringen.

Casper Käll är en av LUGI:s stora talanger som fått stort förtroende under säsongen. Mittnian debuterade ifjol och är nu lagets tredje bästa poängspelare med 42 mål och 39 assist. Trots det är 19-åringen inte helt nöjd med sin höstform.
– Jag tycker inte att det gått så bra, men jag har fått stort förtroende av Tomas Axnér och det är en trygghet. Det är väl bara att träna på så lossnar det till slut.

Vad är du inte nöjd med?
– Jag har gjort lite för mycket tekniska fel. Men jag tycker att jag blir bättre och bättre på att styra spelet och hitta vägar till de andra spelarna. Sedan har jag inte spelat så mycket bakåt tidigare och där vill jag utvecklas.

Under den senaste månaden har LUGI haft ett tufft spelschema där man mött flera topplag. Senast blev det förlust på bortaplan mot IFK Skövde med 28–30.
– Vi ledde länge och det var en besvikelse att vi inte kunna vinna. Men jag tycker ändå att vi gjorde en rätt bra match. Vi pressade dem på deras hemmaplan. I slutet hade de sin publik i ryggen och vi fick några utvisningar som gjorde att de fick ett par enkla mål. Det var tråkigt, men vi gjorde en bra insats.

Hur har du upplevt de senaste veckorna?
– Vi har förlorat fem av de sex senaste matcherna. Jag minns inte riktigt alla matcher, men vi spelade till exempel bra mot Kristianstad och det är positivt. Vi har tappat lite grann i slutet av matcherna och jag vet inte vad det beror på. Det är inte för att vi inte orkar, men vi kanske är lite fega när det ska avgöras.

Hur är känslan i laget just nu?
– Den är bra och vi tränar på som vanligt. Vi spelar bättre och bättre. Bland annat hittar vi mittsexorna oftare och har mer flow i spelet. Under säsongen har vi utvecklat offensiven. Istället för att skjuta tidigt försöker vi istället att hitta så bra luckor som möjligt.

Nu ställs LUGI mot Önnered, en viktig match om laget ska behålla ett tryggt avstånd ner till lagen utanför slutspelsplatserna.
– Det kommer att bli en tuff match. Men det är en match som vi ska vinna om vi ska hamna topp-åtta. Anton Schultze har gjort det bra så det gäller att få stopp på honom. Även Önnereds målvakt har gjort det bra så det gäller att sätta våra lägen. Det gäller att få dem i uppställt spel bakåt, för där är vi bra. Att vinna våra dueller mot deras stora treor och inte låta dem kontra på oss.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.