Bortaförlust mot de regerande mästarna

LUGI fick en kanonstart i Partille Arena men kunde till slut inte rubba de regerande mästarna. Sävehof ryckte ifrån i andra halvlek och tog en klar seger med 25–21.

Det var ett piggt LUGI som inledde bortamatchen mot de regerande mästarna. Casper Käll gav laget ledningen efter ett akrobatiskt nummer där han kastade sig och slängde bollen bakom ryggen och in i mål. Efter sju minuter var ställningen 2–0 till de vinröda och drömstarten var ett faktum när Axel Andersson satte 5–1.

Det fungerade som en väckarklocka för Sävehof som krympte avståndet snabbt och efter 15 minuter var det kvitterat. Dessvärre tog de gulsvarta också över ledningen och resultatet i halvtid skrevs till 12–10.

– Det är slarvigt av oss, speciellt från mig. Det är mycket tekniska fel. Vi har chansen att leda, men det gör vi inte. Men jag tycker ändå att vi står bakåt. Att vi bara släppt in tolv mål i första halvlek är bra, sa Casper Käll till C More i paus.

Under andra halvlek visade Sävehof att man är numret större och varför man är ett av Sveriges bästa lag. Två snabba mål av Jonathan Stenbäcken gjorde att Partillelaget ryckte ifrån och med kvarten kvar att spela gick Sävehof upp i en sexmålsledning. LUGI hade stora problem i offensiven och när Steven Plucnar Jacobsen reducerade till 20–15 hade det gått tio minuter sedan lagets senaste mål.

LUGI fick bättre fart på målskyttet i slutet av matchen, men man var aldrig nära att hota Sävehof som vann med 25–21 och tog två rättvisa poäng.

– Det är alltid svårt att komma hit, men jag tycker att vi gör det jäkligt bra bakåt och har koll på dem. Sedan har vi alldeles för många tekniska fel och bränner lite mycket för att kunna vinna, sa Isak Persson till C More efter slutsignal.

IK Sävehof–LUGI, 25–21 (12–10)

Målskyttar, LUGI: Fredrik Olsson 4, Casper Käll 3, Isak Persson 3, Theo Übelacker 3, Steven Plucnar Jacobsen 3, Axel Andersson 2, Hugo Forsberg, Assar Kammenhed

Utvisningar, LUGI: 2×2. IKS: 2×2