Blytung hemmaförlust mot Guif

Den lovande starten till trots inkasserade LUGI noll poäng på torsdagskvällen. De snöpliga förlustsiffrorna hemma mot Eskilstuna Guif skrevs 28–29.

Två poäng gled LUGI ur händerna hemma mot Eskilstuna Guif. Det konstaterade sexmålsskytten Fredrik Olsson en stund efter slutsignal.

– Det är jobbigt. Jag tycker vi föll på egna misstag. Vi kastade bort bollar, missade för mycket och tog onödiga utvisningar.

Torsdagskvällen, som började så bra för LUGI, slutade med en av säsongens allra tyngsta förluster.

Från att ha lett med fem bollar i första halvlek tappade man relativt enkelt övertaget.

Gästande Guif gjorde en del rockader försvarsmässigt och fick på så vis stopp på LUGI:s anfallsspel. Bland annat lyfte de högt på Casper Käll.

– Vi fick lite problem med deras offensiva försvar i första halvlek. Men i andra löste vi det bra. Det var snarare missade lägen som var problemet, menade Olsson.

Eskilstuna Guifs Elias Hall satte 29–28 med en halv minut kvar att spela. När LUGI fick chansen att kvittera och rädda en poäng blev avslutet mot mål alldeles för tamt.

– Självklart är vi besvikna. VI borde ha vunnit, fortsatte Olsson.

En av matchens utslagsgivande aktörer var gästernas burväktare Daniel Freyr Andrésson. Islänningen gjorde flera viktiga räddningar på slutet.

– Han var absolut avgörande, och en stor del till att de vann.

Nederlaget gör att LUGI stannar kvar på niondeplats i Handbollsligans tabell. Två poäng har de upp till slutspelsstrecket.

Hur påverkar kvällens förlust er slutspelsjakt?

– Jag hoppas och tror att vi inser hur mycket vi måste jobba varje match för att bli bättre. Det kommer krävas för att gå till slutspel, avslutade Olsson.

Nästa match för herrarna spelas borta mot mesta mästarna Redbergslids IK. Avkast är klockan 19.00 kommande onsdag.

LUGI – Eskilstuna Guif 28–29 (12–13)

Målskyttar, LUGI: Fredik Olsson 6, Simon Axelsson 4, Axel Andersson 3, Assar Kammenhed 3, Hugo Forsberg 3, Casper Käll 2, Theo Übelacker 2, Steven Plucnar Jacobsen 2, Albin Carlsson 2, Adrian Hesslekrans.

Målskyttar, Eskilstuna Guif: Erik Persson 7, Pavle Karacic 5, Fredrik Gustavsson 5, Marcus Ekman 4, Elias Hall 2, Olle Österhall, Johan Palm, Aron Pálsson, Daniel Freyr Andrésson, Noel Gustafson, Kasper Larsson.

Utvisningar, LUGI: 4×2 min. GUIF: 4×2 min.

Arkivfoto: Bildbyrån