Bedrövlig första halvlek fällde LUGI i El Clasico

Det var dags med det sydligaste derbyt i Handbollsligan när LUGI reste till Ystad för att möta Ystads IF. Det fanns en del hopp efter LUGI:s segermatch mot Guif. Men starten på detta derby var mycket dåligt av LUGI och till slut vann Ystads IF välförtjänt med 33-24.

En katastrofalt dålig första halvlek där Ystad tog ledningen med 17-7. Och då ska tilläggas att målvakten i Ystad hade inga räddningar. LUGI försökte hela tiden i mitten men utnyttjade kanske inte sina kanter. I målet började Victor Hedberg och hade två räddningar efter ca 25 minuter då Kasper Hall byttes in. 1 räddning hann han med innan halvtidsvila. LUGI hade lite panikartade avslut som fastnade hos Ystadspelarna i mittblocket.

”Aggresivare bakåt samt bredda spelet i anfallet” menade Axel Andersson i halvlek i TV-rutan.

Andra halvlek var betydligt bättre med framför allt inställningen. Även om man låg under med 10 fortsatte man att försöka och kriga. Ystad  kanske inte spelade med sin bästa uppställning men LUGI gick faktiskt också runt på samtliga spelare. Ett underläge på 10 mål i halvlek slutade med en förlust med 9 mål, 33-24. Kantspelarna fick fler chanser i andra halvlek även om man ville se ännu fler. I målet skötte sig Kasper Hall väldigt bra i denna halvlek.  Så en helt godkänd andra halvlek men det räcker inte. När man kan spela på denna nivå en hel match så kan man vara till besvär för många lag i Handbollsligan.

Efter matchen sade Måns Simonsson ”att man skulle bredda spelet ännu mer och att alla avtal ej följs. Men vi fortsätter att kriga och det är positivt”.

Matchens lirare för LUGI blev Axel Andersson och för Ystads IF Jakob Nygren.

Målskyttar LUGI: Axel Månsson 5, Anton Sandström 3, Mads Kragh Thomsen 3, Axel Andersson 3, André Tuzov 2, Adria Hesslekrans 2, Anton Bengtsson 2, Måns Simonsson 2, Axel Janhall 1, Sebbe Hall 1

Fakta: LUGI hade 4 utvisningar och YIF 3. LUGI hade 10 målskyttar och YIF hade 11 st.

Domare: Niclas Persson och Mikael Svensson