Axnér inför OV Helsingborg

LUGI fortsätter jakten mot slutspel. Nu ställs man mot ett formsvagt OV Helsingborg som bytt tränare inför fredagens match.

– De kommer att ha ny energi så det kommer att krävas lite extra av oss, säger Tomas Axnér.

Tomas Axnér

Förra veckan var LUGI nära att ta poäng borta mot IFK Kristianstad. Man hämtade upp ett underläge i andra halvlek och hade chansen att klara oavgjort, men det blev till slut förlust med 22–21.

– Vi hämtade upp underläge tre-fyra gånger och hade bollen i slutet med chans att kvittera. Med facit i hand tyckte jag nog att vi skulle ha vunnit, det fanns saker som vi kunde göra bättre. Men det är väl också ett sundhetstecken att man besviken när man inte tar poäng borta mot Kristianstad. Det var mycket som vara bra, men när det gäller vissa saker måste vi vara skarpare.

Vilka positiva saker tar ni med er?

– Att vi håller Kristianstad på 22 mål borta är jättebra. Vi tappade Markus Sjöbrink efter 25 minuter, men jag är jättenöjd med det defensiva spelet. Vi föll aldrig igenom även om vi stundtals låg under med fem-sex mål. Vi tog oss alltid tillbaka.

LUGI har ett av ligans yngsta lag och ligger just nu på slutspelsplats. Med 24 omgångar spelade är LUGI tabellåtta. Tomas Axnér ser positivt på lagets utveckling under säsongen.

– Jag tycker att vi tagit kliv. Varje månad har vi närmat oss topplagen rent spelmässigt, även om det fortfarande är en liten bit kvar. Vi känner att inga lag är oslagbara när vi ska möta dem. Jag ser att vi utvecklats rent tekniskt, men det finns också en trygghet i det vi sysslar med som fungerar bra. Spelarna har växt av det och samlat på sig erfarenhet på vägen.

Under fredagen ställs laget mot OV Helsingborg i Sparbanken Skåne Arena. Motståndarna ligger näst sist i tabellen och bytte tränare i veckan från Krister Lindgren till Mats Engblom.

– Det blir lite speciellt med tanke på tränarskiftet. Det brukar vanligtvis medföra att laget får ny energi och spelarna vill visa på planen att man gör en ny satsning. Det har jag pratat med våra spelare om. Det kommer att krävas lite extra av oss eftersom OV Helsingborg kommer att sälja sig dyrt.

LUGI har varit skickliga på att besegra lag bakom sig. Faktum är att man inte har haft ett enda poängtapp under säsongen mot lag som jagar bakom i tabellen.

– Det handlar om att ha rätt inställning och ingångsvinkel till matcherna. Vi vet att vi måste komma upp i en nivå som är hög, men kanske inte högst för att slå dem. På papperet är OV Helsingborg ett starkt lag med många erfarna spelare. De har en trupp som är fullt i paritet med oss när det kommer till erfarenhet.

Vad förväntar du dig för matchbild mot OV Helsingborg?

– Jag tror att det blir en ganska fysisk match. De kommer att vara heltända och komma ut med mycket energi. Från vår sida gäller det att möta upp det. Vi har inga problem med att spela fysiskt, men vi ska också utnyttja det vi är bra på. Speciellt fart och snabba fötter i både anfallsspelet och kontringsspelet.

 

/Marcus Heed

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.