Axnér inför matchen mot Önnered

LUGI var nära att få med sig två poäng från Skövde i onsdags. Nu väntar Önnered på hemmaplan och en ny chans befästa sin slutspelsplats. Tomas Axnér berömmer det unga lagets utveckling.
– Om ett år tror jag att vi kommer vara på en annan planet.

Tidigare i veckan var LUGI nära att ta en tung skalp mot IFK Skövde. Laget ledde efter 50 minuter, men tappade i slutet och förlorade med 28–30.

– Det var en av våra bättre insatser den här säsongen. Jag tycker att vi spelade jättebra, det var små tillfälligheter i slutet som blev avgörande. VI var kanske inte 100 procent skarpa, sedan tycker jag att domarna vek in årorna rejält och föll för trycket i hallen. Vi var bättre än Skövde och borde fått med oss en poäng. I 50 minuter spelade vi med ett väldigt ungt lag också, säger Tomas Axnér.

Var du besviken på att ni inte kunde hålla ut och vinna?

– Man är alltid besviken när man förlorar, men så som vi jobbar med det här laget så är varje match något för framtiden. Kristian Svensson är 20 år äldre än vår högernia och har spelat många fler matcher av den här kalibern. Vi skaffar oss rutin och nosar hela tiden på topplagen. Om ett år tror jag att vi kommer vara på en annan planet.

Under det  året har LUGI tappat två stora målskyttar i Alfred Jönsson och Hampus Jildenbäck. Under säsongen har flera spelare klivit fram och spridit ut målskyttet, menar Tomas Axnér.

– Vi gjorde nästan 30 mål mot Kristianstad och Skövde utan de spelarna. Jag tycker att vi har spridit ut målskyttet bra där fler tar ansvar för det kollektiva anfallsspelet. Vi spelar en bättre anfallshandboll än i fjol. När man har ess som Jönsson och Jildenbäck är det lätt att andra blir passiva.

Under söndagen ställs LUGI möt Önnered hemma i Sparbanken Skåne Arena. Göteborgarna förlorade senast mot tabelljumbon Varberg och ligger inför helgens möte tia i Handbollsligan.

– Det ska bli kul att spela igen, och jag tror att vi har stora chanser att vinna om vi tar oss an matchen på rätt sätt. Önnered har haft perioder där de varit starka. På hemmaplan har de tagit några tunga skalper mot Kristianstad och Skövde, men nu är de inne i en lite motigare period.

Vad förväntar du dig för match på söndag?

– Önnered har väldigt fina offensiva kvaliteter, bra målvakter och kontringsspel. Det blir viktigt för oss att få till anfallsspelet där vi ska kunna hota dem. Vårt anfall passar nog ganska bra mot deras förvar, men de är snabba och gör en del kontringsmål. Önnered ger sig aldrig heller. Det spelar ingen roll kom de ligga under med åtta mål, de bara kör på.

Vad vill du se från ditt lag?

– Jag känner att jag vill se ett avslappnat som som tycker att det ska bli kul att spela handboll. Det räcker väldigt långt.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.