Axel Andersson inför Varberg

LUGI är vidare till åttondelsfinal i ATG Svenska Cupen och ställs ikväll hemma mot Varberg. Vi tog ett snack med Axel Andersson som hoppas kunna ta stort ansvar på vänstersex den här säsongen.
– Jag vet att jag måste prestera på en hög nivå, säger 20-åringen.

ATG Svenska Cupen är framme i åttondelsfinal och ikväll ställs LUGI hemma mot Varberg i Sparbanken Skåne Arena. De vinröda gick vidare som gruppetta även om man förlorade mot HK Ankaret senast.

– Känslan i cupen har varit bra hittills. Vi gjorde till exempel en jättebra match mot IFK Ystad där vi var aggressiva och höll oss till vår gameplan. Om vi fortsätter på det spåret har vi goda chanser att gå långt, säger Axel Andersson.

Är cupspelet ett bra inslag inför seriestarten?
– Ja, det är skönt. Fler tävlingsmatcher innebär att man utvecklas och det är bra. Det är härligt att smaka på hetluften innan seriestart även om det är ett annorlunda upplägg med shootout. Det blir lite speciellt i och med att man kan ligga under innan avkast. Men vi vill vinna alla matcher, så det är inga konstigheter.

Axel Andersson missade förra cupmatchen på grund av en stukad fot, men är nu tillbaka i matchtruppen mot Varberg. I fjol gjorde vänstersexan sin första riktiga säsong i Handbollsligan och svarade för 45 mål, och nu lär 20-åringen få större ansvar eftersom Viktor Hallén har lämnat.

– Först och främst är det jättekul att Marc Uhd har förtroende och vill satsa på mig. Att jag fick känna på spel redan förra säsongen när Hallén var skadad är en fördel. Jag har redan fått lite erfarenhet och det är skönt. Det ska bli jättekul att få större ansvar och jag vet att jag måste prestera på en hög nivå.

För LUGI:s del väntar nu en fullspäckad handbollsvecka där man först möter Varberg i cupen och sedan ställs mot Hammarby i seriepremiären på lördag.

– Jag känner mig supertaggad. Det ska bli kul att äntligen dra igång. När det gäller Varberg har vi inte jättebra koll, men vi har kollat en del på video. De har flera nya spelare, men om vi håller oss till matchplanen ska det gå vägen.

Vad förväntar du dig för match mot Varberg?
– Vi gjorde en bra match mot IFK Ystad i cupen och det ska vi ta med oss. Vi vill få upp en bra intensitet och vara stabila i båda riktningarna. Om vi dessutom kan minimera våra tekniska fel kommer det att gå bra.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.