Axel Andersson inför Alingsås

Handbollsligan går in i slutskedet när LUGI tar emot Alingsås i Sparbanken Skåne Arena. Vi tog ett snack med Axel Andersson om slutspelsjakten och vad som krävs för att LUGI ska ta två poäng mot Alingsås.

Förra veckan fick LUGI med sig en poäng borta mot Önnered. Ställningen var lika både i halvtid och när slutsignalen gick i ÖHK-hallen.

– Först och främst hade vi lite tur att vi fick med oss en poäng. Det var tajt mot slutet och vi hade lika gärna kunnat åka hem poänglösa. Men vi lyckades knipa en poäng och gjorde en rätt bra match ändå. Vi släppte in lite för många skitmål och brände en del framåt, och så har tyvärr trenden varit i de senaste matcherna. Överlag gjorde vi ingen dålig match, men den aspekten kan vi höja. Vi hade lika gärna kunnat få med oss tå poäng om vi hade varit skarpare, säger Axel Andersson.

Ni slog Aranäs på hemmaplan för någon vecka sedan, men i övrigt har poängskörden varit ganska skral på sistone. Hur ser du på lagets form?
– Vår säsong har varit upp och ner och präglats av både succématcher och stora dippar. Men vi går alltid in med samma inställning och känsla inför varje match. Vi låter inte förlusterna bryta ner oss, utan vi analyserar och går vidare till nästa. Nu är det bara ett par matcher kvar och då måste man vilja vinna lite extra om man ska kamma hem två poäng.

Hur bedömer du era chanser att nå slutspel?
– Om vi ska lyckas med det måste vi vara skarpa i de kommande matcherna och inte göra individuella misstag. Vi måste hålla våra avtal i varje match. Vi är kapabla att vinna mot topplagen, det har vi visat tidigare. Vi måste hålla huvudet kallt och inte slarva för mycket i slutomgångarna.

Under säsongen har Axel Andersson delat på speltiden tillsammans med Oliver Olsson på vänstersex. Hittills har det blivit 55 mål i grundserien för 21-åringen.

– Det har varit lite upp och ner för mig också. Ibland har det varit lite bättre och ibland lite sämre, men jag tränar på hårt för att göra mig förtjänt av speltid. Jag försöker inte tänka så mycket på om jag spelar bra eller dåligt för tillfället.

Hur ser du på konkurrenssituationen?
– Oliver är duktig. Han är tekniskt skicklig och snabb i kontringarna, så jag är hela tiden medveten om att det är en hög konkurrens jag jobbar med. Men på ett sätt driver det mig att prestera bättre också. När man konkurrerar med en duktig spelare blir det så.

Under torsdagen ställs LUGI mot Alingsås där två poäng skulle innebära att de vinröda tar sig närmare en slutspelsplats.

– Alingsås är ett duktigt lag med bra spelare på varje position. Vissa spelare ska vi ha lite extra koll på. Bland annat Mathias Pedersen som vi måste smälla på så att han inte hittar sitt flow. Annars ska vi inte ändra på så mycket. Vi vet vad som krävs för att vinna och det gäller att vi smäller på från början som vi gjorde mot Aranäs. Då ledde vi med 4–0 efter några minuter, så aggressiviteten kommer att bli viktig.

Hur ser du på motståndarna?
– Vi är medvetna om att Alingsås är ett bra lag. De ligger kanske inte på samma tabellplacering som tidigare, men det spelar inte så stor roll. Det är oss själva vi ska fokusera på.

Vad måste stämma för att ni ska ha chans på två poäng?
– Vi behöver en bra start. Vi har blivit lite ställda under säsongen och legat under med ett par mål för att vi inte varit med från start. Det krävs ett jäkla jobb bakåt och fullständig skärpa framåt. Dels över hela matchen, men inledningen blir extra viktigt för att skapa energi.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.