Äventyret tog slut i Partille

Säsongen är över för LUGI. IK Sävehof vann fullt rättvist den tredje semifinalen och går därmed vidare till SM-final med 3–0 i matcher. Ett minst sagt surt avslut på våren för Marc Uhds mannar.
– Det var tyvärr en otrolig nivåskillnad i den här semifinalserien, sade en besviken Marc Uhd efter matchen.

Det var hemmalaget IK Sävehof som gjorde matchens två första mål. Således kopplade hemmalaget ett tidigt grepp om den tredje semifinalen.

LUGI lyckades aldrig få stopp på Sävehofs snabba kontringsspel. I stället rann siffrorna iväg redan i första halvlek. Alldeles för många misstag ledde till baklängesmål. Precis som i den första semifinalen var Sebastian Karlsson glödhet.

Efter drygt sex minuter var ställningen 5–1 och den oroväckande starten var ett faktum. Marc Uhd försökte med time-out men särskilt mycket bättre skulle det inte bli.

20–12 skrevs det tunga pausresultatet i Partille. Ett underläge som med facit i hand var alldeles för stort. LUGI var aldrig nära i andra halvlek.

– Vi blev totalt utspelade skulle jag säga. Det var liknande matchbild som i andra halvlek i Lund senast. Ingen av våra idéer funkade. Det var hyfsat anfallsspel men det räckte inte idag. Det var för mycket slarv. Inget snack tyvärr, kommenterade lagkapten Markus Sjöbrink som i sommar lämnar Lund för utlandsäventyr i schweiziska Pfadi Winterthür.

Vad som var orsaken till allt slarv var inte helt lätt för lagkapten Sjöbrink att peka ut. Men orutinen i de här sammanhangen kan vara en av flera.

– Ja, det kan det kanske vara. Men jag tror det är en blandning av mycket. Sävehof är mycket bättre som lag än vad vi är idag. De gör det jäkligt bra, fortsatte Eksjösonen.

I andra halvlek bjöd LUGI på en del vackra anfall. Inte minst Hugo Forsberg som såg till att putsa siffrorna.

Men efter 60 minuter stod det klart att Sävehof hade gjort 40 mål. Ett defensivt arbete som lämnade mycket att önska med andra ord.

– Det fick riktigt många kontringar på våra fel. VI hade snackat om det men lyckades inte lösa det. Vi var steget efter Sävehof, sade huvudtränare Marc Uhd efter slutsignal.

I efterhand menar Uhd på att han själv och laget var kanske lite väl nöjda med sin semifinalplats.

– Vi var kanske till freds i och med den här semifinalplatsen. Vi är extremt nöjda med den men det här var ingen rolig semifinalserie. Det var en otrolig nivåskillnad tyvärr.

Med slutsiffrorna 40–27 i Partille är LUGI utslagna i SM-slutspelet. En säsong som inleddes med en seger i ÖHK-hallen i september tog slut sju månader senare i Partille Arena.

– Det blir till att deppa under helgen. Men jag är säker på måndag att vi är rätt så stolta över vår säsong. Isak (Persson) vann skytteligan och många unga spelare utmärkte sig. Men denna matchserien hängde vi efter taktiskt, fysiskt och mentalt, avslutade Uhd.

Bästa målskytt i LUGI blev föga förvånande Isak Persson. Högersexan stod för sju fullträffar och slutar därmed totalt på 222 mål den här säsongen. Glädjande var även att se Theo Übelacker tillbaka på handbollsplan efter sin hjärnskakning. Högernian blev näst målbäst med sina sex kassar.

IK Sävehof – LUGI 40–27 (20–12)

Målskyttar, LUGI: Isak Persson 7, Theo Übelacker 6, Hugo Forsberg 3, Axel Andersson 3, Carl Möllerström 2, Markus Sjöbrink 2, Viktor Hallén 2, Albin Carlsson, Casper Käll.

Utvisningar, IKS: 2×2 min. LUGI: 7×2 min.

Foto: Bildbyrån

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.